ΕΛΛΑΔΑ. Το Δ.Σ. της Super League 2 αποφάσισε την Τρίτη (31.10.2023) να αποσταλεί εξώδικο στην ΕΡΤ, για την καταβολή του περσινού πριμ κατάταξης, ύψους 600 χιλιάδων ευρώ.

Στα… άκρα ωθούνται οι σχέσεις της Super League 2 με την ΕΡΤ, μετά και την απόφαση της Λίγκας, να στείλει εξώδικο στην κρατική τηλεόραση. Το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής που έγινε την Τρίτη αποφάσισε να κινηθεί νομικά σε βάρος της κρατικής τηλεόρασης, για τη μη καταβολή του περσινού πριμ κατάταξης ύψους 600 χιλιάδων ευρώ.

Παράλληλα, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα γίνεται λόγος για αναστολή του στη δράση του. Όπως αποφασίστηκε από τα μέλη, εάν δεν βρεθούν έσοδα άμεσα, τότε στο προσεχές ΔΣ οι ΠΑΕ θα κληθούν να πάρουν απόφαση για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η διοργάνωση.

Το εξώδικο αναμένεται να σταλεί το αργότερο ως την Τετάρτη (01/11) και η λίγκα εκτός από τα χρήματα που της οφείλονται θα κάνει λόγο για διεκδίκηση και αποζημίωσης λόγω της ζημιάς που έχει υποστεί.

Και όλα αυτά, ενώ οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος, με την Super League 2 να είναι ανοιχτό να στραφεί σε άλλον πάροχο.

Η ανακοίνωση της Super League 2:

«Τα μέλη της Super League 2 κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξέπεμψαν SOS σε μια χρονιά που το πρωτάθλημα στερείται εσόδων από οποιοδήποτε πηγή και εξουσιοδότησε τη διοίκηση να εξαντλήσει κάθε μέσο για την εξεύρεση οικονομικών πόρων, διαφορετικά θα οδηγηθεί το πρωτάθλημα σε αναστολή λόγω αδυναμίας.

Αφού εξάντλησε κάθε πρόσφορο μέσο να εξευρεθεί λύση, σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, διαπίστωσε ότι η ΕΡΤ Α.Ε ξεκάθαρα παραβίασε την από 19.10.22 σύμβαση με την SL2 και προσχηματικά αρνείται την εκπλήρωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύψους 600.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, τα οποία αποτελούν δεδουλευμένη απαίτηση και για το λόγο αυτό θα προσφύγει νομίμως και αρμοδίως.

Επιπρόσθετα, το Δ.Σ. αποφάσισε όπως ορίσει προθεσμία 10 ημερών στην ΕΡΤ Α.Ε., για την εκπλήρωση της συμβατικής της υποχρέωσης αφού παραβιάζει αναγκαστικού δικαίου διάταξη (άρθρο 25 Ν4809/2021) που προβλέπει ότι οι συμβάσεις αποκλειστικής κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έχουν ελάχιστη διάρκεια τριών ετών. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί, με υπαιτιότητα της ΕΡΤ, σε καταγγελία της παραπάνω σύμβασης, ζητώντας παράλληλα και την αποζημίωση για κάθε θετική και αποθετική ζημία και διαφυγόν κέρδος ως και για την υπαιτιότητά της για την απομείωση της φήμης του πρωταθλήματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της SL2, κ. Πέτρο Μαρτσούκο να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση, προκειμένου να διευθετήσει το παραπάνω θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου, το οποίο είναι κομβικής σημασίας για τα μέλη μας όσο και των χρημάτων που προκύπτουν από την φορολόγηση των παικτών των τυχερών παιγνίων».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις