ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν πλούσια σε ενέργεια, σε αντίθεση με τον Άρη. Οι Πατρινοί έφτασαν να προηγηθούν έως και με διαφορά 18 πόντων, ενώ οι «κίτρινοι» έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουν στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, έφτασαν να το διεκδικήσουν αλλά ουσιαστικά πλήρωσαν την… απουσία τους στο μεγαλύτερο διάστημά του.

Ο αγώνας

Η νευρικότητα, τα πολλά λάθη και γρήγορα φάουλ ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της πρώτης περιόδου στη διάρκεια της οποίας οι δύο ομάδες ήταν άστοχες, υπέπεσαν συνολικά σε δέκα λάθη και συμπορεύτηκαν στο σκορ. Ο Άρης βασίστηκε αρχικά στον Λευτέρη Μποχωρίδη και στη συνέχεια, αφού πέρασε μπάλες στον Μπάνκστον, πήρε λύσεις και από τον Αμερικανό ενώ ο Προμηθέας απέκτησε λογική στο παιχνίδι του από τη στιγμή εισόδου στο παρκέ του Άντονι Κάουαν (22-19, 10’).

Η δεύτερη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στον Προμηθέα ο οποίος έδειξε πιο φρέσκος σε σχέση με τον Άρη. Οι Πατρινοί απέφυγαν τα λάθη, είχαν ορθολογικές αποφάσεις (σ. σ. ασχέτως του ότι ήταν άστοχοι στο μακρινό σουτ), εν αντιθέσει με τον Άρη ο οποίος ήταν βραχυκυκλωμένος και άστοχος (1/9 τρίποντα). Αυτό εξάλλου φάνηκε και από τους μόλις έξι πόντους που σημείωσε στη δεύτερη περίοδο. Ο Προμηθέας σημείωσε 20, έχοντας τρόπους έκφρασης στην επίθεση. Άρχισε να ξεφεύγει από τα μέσα αυτής (24-30, 16’) για να φτάσει στο +11 (28-39) στο τέλος του ημιχρόνου. Μάλιστα, δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Άρης είδε τον Γκάλινατ να αποχωρεί τραυματίας από το γήπεδο.

Ο Προμηθέας πάτησε σε διαφορά δεκαπέντε πόντων (28-43) στις αρχές του δεύτερου μέρους και καθώς ο Άρης πρόλαβε να πετάξει στα σκουπίδια τέσσερις επιθέσεις του. Καθώς οι γηπεδούχοι συμπλήρωσαν από νωρίς ομαδικά φάουλ ουσιαστικά έχασαν τη δυνατότητα πιεστικής άμυνας και κάθε φορά που το έκαναν ο Προμηθέας ήταν στη γραμμή και εκτελούσε βολές. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τη μεγάλη διαφορά (43-58, 27’). Μετά τον Ετσενίκε, παίκτης κλειδί για τον Προμηθέα στο 3ο δεκάλεπτο ήταν ο Ρέινολντς με τους οκτώ πόντους που σημείωσε και με το εύστοχο τρίποντό του οδήγησε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (45-63, 30’).

Ο Άρης χρειάστηκε περίπου δύο λεπτά για να βρει τους πρώτους πόντους του στην τελευταία περίοδο και από τη στιγμή που δεν βρήκε τον τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι σ’ εκείνο το σημείο, ο Προμηθέας δεν ένιωσε κίνδυνο (50-68, 34’). Εκεί ο Άρης με 7-1 επιμέρους σκορ προσπάθησε την επιστροφή του στο παιχνίδι και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό καθώς ο Προμηθέας είχε κάκιστη διαχείριση της όλης κατάστασης (64-71, 38:30). Εκεί ο Προμηθέας βρήκε πόντους από τη γραμμή των βολών για να φτάσουμε στα τελευταία δευτερόλεπτα όπου ο Προμηθέας έκανε διαδοχικά λάθη και ο Άρης ευστόχησε σε συνεχόμενα τρίποντα. Δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος και με το σκορ στο 73-77 ο Βασίλης Τολιόπουλος αστόχησε σε σουτ τριών πόντων κι εκεί έπεσαν οι τίτλοι τέλους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Σε κάθε που δεν φαίνεται στη στατιστική και είναι η ενέργεια. Ο Προμηθέας ήταν γεμάτος και ο Άρης εντελώς άδειος. Οι «κίτρινοι» έκαναν μεγάλη προσπάθεια επιστροφής στα τελευταία λεπτά του αγώνα αλλά το +18 με το οποίο ξέφυγαν οι φιλοξενούμενοι στις αρχές της τελευταίας περιόδου τους κράτησε

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Μάλλον ο Ετσενίκε ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Τον τίτλο του MVP θα μπορούσε να τον πάρει και ο Άντονι Κάουαν αν και οι 16 από τους 21 πόντους του ήρθαν από τη γραμμή των βολών. Ο Κόνιαρης έκανε εξαιρετική δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι όπως και ο Ρέινολντς στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά και με το τρίποντο που σημείωσε όταν ο Άρης μείωσε σε 64-71.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Μποχωρίδης ήταν άστοχος αλλά και ο μοναδικός που ήταν στο πνεύμα του αγώνα από το ξεκίνημά του.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γενικώς ο Άρης υστέρησε ως ομάδα, δεν πήρε τίποτε από τον Καρ όπως και από τον Γκάλινατ ο οποίος αστόχησε και σε τρεις βολές όταν η ομάδα του προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Προμηθέας εκτέλεσε 40 βολές και σχεδόν τις μισές ο Κάουαν. Ο Άρης εκτέλεσε 26.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Άρης θα ταξιδέψει στην Ιταλία για τον αγώνα (29/11) με την Τρέντο και στη συνέχεια στο Μαρούσι, ενώ ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει (29/11) στη Λιθουανία τη Βίλνιους και στη συνέχεια την ΑΕΚ στην Πάτρα.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 28-39, 45-63, 73-77

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις