ΠΑΤΡΑ. Ο Προμηθέας πήρε το ντέρμπι από τον ΠΑΟΚ (80-73), με τον Άντονι Κάουαν να κάνει μία εξαιρετική εμφάνιση με 12 πόντους (από τους 22) στο δεύτερο ημίχρονο.

Ήταν μία αναμέτρηση με αρκετό μπασκετικό... ξύλο, αφού καταλογίστηκαν 47 φάουλ και αποβλήθηκαν (με 5 προσωπικά φάουλ) τρεις παίκτες.

Πάτησε ξανά παρκέ ο Χάντερ Χέιλ (9π.) μετά τον τραυματισμό του στο χέρι.

Με αυτή τη νίκη ο Προμηθέας ντούμπλαρε τις νίκες απέναντι στον ΠΑΟΚ, αφού είχε επικρατήσει και στην πρεμιέρα με σκορ 95-80.

Προμηθέας - ΠΑΟΚ: Το ματς

Ο Προμηθέας ξεκίνησε το ματς με 10-3, όμως πέντε σερί πόντοι του Μπελιάουσκας μάζεψαν και τη διαφορά και το κακό ξεκίνημα.

Ο Προμηθέας είδε τον Χάντερ Χέιλ όχι μόνο στη 12άδα της ομάδας, αλλά και στο παρκέ. Με τις επιθετικές επιλογές του Παπαθεοδώρου να αυξάνονται. Τα 5/12 τρίποντα για την ομάδα της Πάτρας είναι ένα επιθετικό δείγμα. Ένα από τα τρίποντα του Χέιλ έφεραν τη διαφορά για πρώτη φορά στους 10 πόντους (40-30).
Παράλληλα, η γηπεδούχος πήρε 11 πόντους από τα 6 επιθετικά ριμπάουντ της, με τον Κόφεϊ να κυριαρχεί σε αυτόν τον τομέα (3). Αν ο Προμηθέας είχε καλύτερη δημιουργία (6 ασίστ στο ημίχρονο) θα μπορουσε να βάλει πιο δύσκολα στον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στηρίχθηκε στο παιχνίδι κοντά στη ρακέτα και αν πρέπει να διαλέξουμε έναν παράγοντα που την κράτησε κοντά στο σκορ ήταν η επιμονή να σταματήσουν το transition παιχνίδι του Προμηθέα.

Η 3η περίοδος ξεκίνησε με τον Προμηθέα να σκοράρει τρία απανωτά τρίποντα (δύο από τον Ρέινολντς, ένα από τον Κόνιαρη) έφερε τη διαφορά στους 14 (49-35), ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει τον τελευταίο λόγο. Εννιά πόντοι του Άλστον σε διάστημα σε κάτι παραπάνω από δύο λεπτά, ο έλεγχος των ριμπάουντ, αλλά και η αστοχία του Προμηθέα έκαναν το ματς ξανά ντέρμπι (52-47).

Όταν ο Άλστον (φορτώθηκε με τρία φάουλ) έχασε την επαφή με το σκορ, την απώλεσε και ο ΠΑΟΚ. «Βούτυρο στο ψωμί» του Προμηθέα, ο οποίος περιόρισε τον αντίπαλό του σε 4 πόντους στα τελευταία 3:25 (60-51 το σκορ στο τέλος της 3ης).

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, ο Προμηθέας κατάφερε να φέρει ξανά τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (66-53). Η αποβολή του Άλστον πέντε λεπτά πριν το τέλος θα έπρεπε να ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον ΠΑΟΚ.

Ο Μαργαρίτης έδωσε πόντους μέσα από την εμπειρία του και ένα τρίποντο του Φρίντρικσον κράτησε τον ΠΑΟΚ μέσα στο παιχνίδι (71-63).

Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν οι επιλογές. Και αυτές έκριναν το ματς μέχρι το φινάλε.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-16, 40-33, 60-51, 80-73.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις