«Με αισθήματα ανθρώπινης θλίψης και συνοχής καρδίας αναγγέλλουμε την εις Κύριον εκδημία, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Αγαθοδώρου Χελάκη, αδελφού της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, στην οποία τα τελευταία έτη είχε διατελέσει Ηγουμενοσύμβουλος» αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας η οποία έχει ως εξής:

«Γεννήθηκε το 1940 στο χωριό Κουνινά Αιγιαλείας. Σε ηλικία μόλις δεκαπέντε ετών ο Κύριος οδήγησε τα βήματά του στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών, στην οποία έκτοτε αφιέρωσε θυσιαστικά ολόκληρη τη ζωή του. Στις 28 Ιουνίου 1959 εκάρη μοναχός λαμβάνοντας το αγγελικό σχήμα.

Στις 9 Νοεμβρίου 1962, ημέρα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, χειροτονήθηκε διάκονος και τον Δεκαπενταύγουστο του 1965 πρεσβύτερος από τα σεπτά χέρια τού αοιδίμου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κυρού Γεωργίου. Το 1995 χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο. Επιτέλεσε εφημεριακά καθήκοντα στους Ιερούς Ναούς Αγίου Αθανασίου Κουνινάς, Αγίου Βασιλείου Πτέρης, Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κούμαρη και Αγίας Παρασκευής τής ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας Αιγιαλείας.

Την μοναχική αλλά και την ιερατική του βιωτή διέκριναν η αρετή του, η πιστότητα, η προσευχή, η ταπείνωσή, η απλότητα, η φιλοξενία, η φιλανθρωπία του, η μέχρις εσχάτων προσφορά του. Και ακόμα η αγάπη, η ακάματη εργατικότητα, η υπομονή, το πείσμα και η αστείρευτη θέλησή του.

Η ακολουθία της κηδείας και η ταφή τελούνται την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 11π.μ. στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, τηρουμένων των προβλεπομένων μέτρων».