ΚΥΘΗΡΑ. Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Κυθήρων Ευστρατίου Χαρχαλάκη για κατασκευή του έργου «Οδός Μόρμορη Αβλέμωνα».

Η υπογραφή της σύμβασης, προϋπολογισμού 500.000 €, μεταφράζεται σε άμεση δημοπράτηση του έργου.

Η σημασία του έργου

Το έργο είναι σημαντικό δεδομένου ότι συντομεύει τη διαδρομή από το Διακόφτι (κεντρικό λιμάνι) προς τις τουριστικές περιοχές του Αβλέμωνα και της Παλαιοπόλεως κατά τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα οδοποιίας στα Κύθηρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Η Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου είναι προϋπολογισμού 500.000 €, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, (ΚΑΕ: 9762.08.028.) και θα δημοπρατηθεί άμεσα από τον Δήμο Κυθήρων. Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.

Το έργο

Σύμφωνα με την προγραμματική προβλέπεται διαπλάτυνση του συνόλου της οδού σε μήκος περίπου 3,5 χιλιομέτρων προκειμένου να αποκτήσει το ενδεδειγμένο πλάτος των 5,5μ., η κατασκευή τεχνικών απορροής ομβρίων, η τοποθέτηση μεταλλικών προστατευτικών στηθαίων και η διαγράμμιση της οδού μετά την ασφαλτόστρωσή της με νέο σύγχρονο ασφαλτοτάπητα πάχους 5 εκατοστών.

«Η μελέτη και η πλήρης ωρίμανση του έργου (συμπεριλαμβανομένων όλων των προβλεπόμενων εγκρίσεων) ήταν μια μακρά διαδικασία που περατώθηκε επιτυχώς από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κυθήρων σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων Αττικής της Π.Ε. Νήσων», αναφέρεται από την Περιφέρεια Αττικής.

Επισημάνσεις

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στη καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων, επισημαίνοντας ότι, «…το συγκεκριμένο έργο αποτελεί άλλη μια έμπρακτη απόδειξη ότι ο ίδιος προσωπικά έχω θέσει ως προτεραιότητα την βελτίωση των υποδομών και την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στα νησιά της Περιφέρειας Αττικής».

Προσθέτοντας: «Η υλοποίηση έργων υποδομής και ασφάλειας στα νησιά της Αττικής αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής είναι η υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν, τόσο στην ανάπτυξη των νησιών μας, όσο και στην ενίσχυση της ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών. Η στενή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια Aττικής και η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη με τον Δήμο Κυθήρων συμβάλει έμπρακτα στην υλοποίηση σημαντικών έργων».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης επισήμανε ότι ο κ. Χαρχαλάκης είναι ένας δήμαρχος αποτελεσματικός, καθώς υλοποιεί με συγκεκριμένα βήματα και γρήγορους ρυθμός όλες εκείνες τις αναγκαίες διαδικασίες για να ωριμάσουν και να υλοποιηθούν έργα στον Δήμο.

«Η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι δίπλα του Δήμο Κυθήρων, όπως άλλωστε κάνει και για όλα τα νησιά της Αττικής μας», πρόσθεσε η κ. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμά, τόσο τον Περιφερειάρχη, όσο και την Αντιπεριφειάρχη Νήσων επισημαίνοντας ότι είναι υποδειγματική η συνεργασία με την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής, «συνεργασία η οποία έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα για τον Δήμο Κυθήρων», στον οποίο πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας δεκάδες έργα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις