ΒΟΛΟΣ. Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5/7 η 71η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΠΑΕ στα γραφεία του εταίρου της, ΑΕΔΕΠ, στον Βόλο.

Συμμετείχαν

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και οι εκπρόσωποι των εταίρων του ΕΦΕΠΑΕ, Πλάτων Μαρλαφέκας (Πρόεδρος) εκ μέρους της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ευάγγελος Καρκανάκης (Αντιπρόεδρος) εκ μέρους της Αναπτυξιακής Κρήτης, Απόστολος Παπαδούλης (Αντιπρόεδρος) εκ μέρους της ΑΕΔΕΠ, Στέλιος Αστρακάς (Γραμματέας) εκ μέρους της ΑΝΔΙΑ και ο Ελευθέριος Αντωνακόπουλος εκ μέρους της ΕΛΑΝΕΤ.

Επίσης, συμμετείχε με καταθέσεις γραπτών απόψεων ο Φωκίων Θωμάς Αλγιανάκογλου, εκ μέρους της ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

  1. Απολογισμός των πεπραγμένων του φορέα για την περίοδο 1/1/2021 έως 31/3/2022. Επισημαίνεται ότι, κατά την υπό εξέταση περίοδο οι επιδόσεις του φορέα ήταν ιδιαίτερα θετικές. Ειδικότερα:
  • Σε επίπεδο ΕΠΑνΕΚ επιτεύχθηκε το 65% των εντάξεων και το 70% των πληρωμών σε πλήθος ως προς τις συνολικές εντάξεις και πληρωμές όλης της προγραμματικής περιόδου.
  • Σε επίπεδο ΠΕΠ επιτεύχθηκε το 80% των εντάξεων και το 98% των πληρωμών ως προς τις συνολικές εντάξεις και πληρωμές όλης της προγραμματικής περιόδου.
  1. Προγραμματισμός ενεργειών και στόχων του ΕΦΕΠΑΕ για το 2022.
  2. Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων (Ισολογισμός – Αποτελέσματα χρήσης) για το
  3. Πλάνο βελτιστοποίησης της οργανωτικής δομής και των λειτουργικών διαδικασιών του φορέα, ώστε να υπάρξει άριστη προσαρμογή στον διευρυνόμενο ρόλο του και τις υπάρχουσες απαιτήσεις στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ Πλάτων Μαρλαφέκας απευθυνόμενος στο προσωπικό της ΑΕΔΕΠ, ευχαρίστησε όλα τα στελέχη για την προσπάθεια τους, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας, να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στις ανάγκες της αγοράς και τις απαιτήσεις των δράσεων του ΕΣΠΑ που δημοσιεύθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος ευχαρίστησε τόσο τη Διοίκηση όσο και το προσωπικό του φορέα για την επιτυχή διαχείριση των δράσεων ευθύνης του, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και την οικονομία σε μία πολύ δυσχερή και απαιτητική περίοδο. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τη συνέχιση αυτής εν όψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου, επιδιώκοντας τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του έργου του.

  • Απονομές τιμητικής πλακέτας

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ Πλάτων Μαρλαφέκας απένειμε τιμητική πλακέτα στην Πρόεδρο Ιωάννα Κιντά και τον Γενικό Διευθυντή της ΑΕΔΕΠ Απόστολο Παπαδούλη, για τη μέχρι 30/06/2022 άριστη επίδοση απορρόφησης της ΑΕΔΕΠ στις Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων που διαχειρίζεται ο ΕΦΕΠΑΕ, την οποία επέδωσαν από κοινού με το Γενικό Γραμματέα, Σκάλκο, συγχαίροντας τόσο τη Διοίκηση, όσο και το προσωπικό της ΑΕΔΕΠ για αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα.

Η κα Κιντά ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΦΕΠΑΕ, τονίζοντας ότι «…ένα μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται στο ασφαλές και συνεργατικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο σύνολο του ΕΦΕΠΑΕ».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις