ΕΛΛΑΔΑ. Ετοιμοπόλεμα κρίνονται τα C-27J Spartan μετά από 5 ολόκληρα χρόνια αφού την Πέμπτη 7/7 υπογράφηκε η Σύμβαση για την Εν Συνεχεία Υποστήριξη (ΕΣΥ) (Follow On Support – FOS), μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και της εταιρείας Leonardo SpA.

Οι ιπτάμενοι Σπαρτιάτες είναι ιδανικοί για μεταφορές προσωπικού στα νησιά του Αιγαίου και όπου χρειαστεί.

  • C 130 - Ξεκούραση

Θα ξεκουραστούν τα C130 τα οποία και ανέλαβαν όλα αυτά τα χρόνια το φορτίο των μεταφορών προσωπικού.

Το C-27J Spartan είναι δικινητήριο μεταγωγικό αεροσκάφος και εκτελεί αεροδιακομιδές, ανθρωπιστικές αποστολές και αποστολές αερομεταφορών.

  • Ο μικρός «Ηρακλής»

Spartan διαθέτουν η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Ιταλία, το Μαρόκο, το Μεξικό, η Λιθουανία, η Ρουμανία, η Σλοβακία και οι ΗΠΑ.

Ως μεταφορικό αεροσκάφος μπορεί να εκτελέσει αποστολές όπως μεταφορά προσωπικού, φορτίου, ρίψη αλεξιπτωτιστών, διακομιδής τραυματιών και ασθενών, μεταφορά υψηλών προσώπων, ανθρωπιστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Επιπλέον, το αεροσκάφος μπορεί να παραχθεί και σε άλλες, εξειδικευμένες εκδόσεις: Ναυτικής συνεργασίας, έρευνας και διάσωσης (HC-27J), πολλαπλού ρόλου, για αποστολές συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης, διοίκησης και ελέγχου, υποστήριξης ειδικών επιχειρήσεων και παροχής πυρών υποστήριξης (MC-27J) και ηλεκτρονικού πολέμου (EC-27J Jedi).

  • Hellenic Air Fοrce Alenia C-27J Spartan
  • C-27J Spartan, the most effective multi-mission medium turboprop airlifter…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις