ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το απόγευμα της 6ης Δεκεμβρίου 2022, ενημερώθηκε η καθηγήτρια του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, κυρία Αναστασία Κομνηνού και το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «Αρίων» από τo Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και Μηχανιώνας, και την Ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων για την προσάραξη ενός δελφινιού στα αβαθή της περιοχής ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδας, του Δήμου Θερμαϊκού.

Δόθηκαν κατάλληλες οδηγίες στο λιμεναρχείο της Μηχανιώνας και Θεσσαλονίκης, όπου ένα κλιμάκιο μετέβη επιτόπου και συγχρόνως έσπευσαν στην ακτή μέλη του Δικτύου Κτηνιάτρων του «Αρίων» και της ομάδας διάσωσης για την παροχή πρώτων βοηθειών και περίθαλψη του δελφινού.

Επρόκειτο για νεαρό, θηλυκό, δελφίνι του είδους ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba), το οποίο παρουσίαζε δύσπνοια, δυσκολία κολύμβησης, νευρολογικά συμπτώματα ενώ παράλληλα έφερε σοβαρό τραύμα στο ουραίο πτερύγιο.

Παρά της προσπάθειες διάσωσης τo ζωνοδέλφινο κατέληξε και μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ για νεκροψία/νεκροτομή και δειγματοληψία ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Ο «Αρίων» ευχαριστεί τους άνδρες του λιμεναρχείου Μηχανιώνας και Θεσσαλονίκης όπως και τους εθελοντές κτηνιάτρους και διασώστες οι οποίοι με αυταπάρνηση και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες μπόρεσαν άμεσα να επέμβουν στο περιστατικό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις