Αν η φτώχεια στην Ελλάδα είχε πρόσωπο, φύλο και ηλικία, θα ήταν γένους θηλυκού, παιδί ή νεαρός ενήλικας και θα κατοικούσε σε αγροτική περιοχή της υπαίθρου. Αυτό προκύπτει από την έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την οικονομία και την απασχόληση, στο κεφάλαιο που αναφέρεται στη φτώχεια και την υλική στέρηση στην Ελλάδα, την περίοδο 2020-2023.

Αν και τα στοιχεία που παραθέτει είναι ήδη δημοσιοποιημένα από τη Εurostat, η συγκεντρωτική τους καταγραφή και ιδίως η ανάλυση των ερευνητών του Ινστιτούτου αποτυπώνει ανάγλυφα την επιδείνωση των κοινωνικών συνθηκών τη συγκεκριμένη περίοδο. Μια επιδείνωση η οποία όπως τονίζεται είναι συνδυαστικό αποτέλεσμα τριών βασικών παραγόντων: της επίδρασης της πανδημικής κρίσης, την κρίσης του κόστους ζωής αλλά και της αναποτελεσματικότητας της ασκούμενης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.

Η έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ αναδεικνύει την έμφυλη όσο και την ηλικιακή διάσταση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, τις ανισότητες πόλης και περιφέρειας, την έλλειψη ίσων ευκαιριών στη μόρφωση και στην απασχόληση, ακόμα και τις διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με αναπηρία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Φτώχεια: Πώς κρίνεις τον εαυτό σου σε σχέση με τη φτώχεια στην Ελλάδα;

  • 0%
  • 3%
  • 25%
  • 69%
  • 3%
32 συμμετοχές.