ΛΑΡΙΣΑ. Την πρόταση μετονομασίας της οδού «Σόλωνα» στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα σε «Αλεξάνδρα Λάτα» φέρνει στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο η 3η Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων. Η μετονομασία έρχεται ως φόρος τιμής στην 20χρονη κοπέλα που «έχασε» τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις 27 Φεβρουαρίου του 2023 και η οποία ήταν κάτοικος εν ζωή της συγκεκριμένης συνοικίας.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η πρόταση για τη μετονομασία της οδού αποφασίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 3ης Κοινότητας τον περασμένο Μάιο και πρόσφατα η Επιτροπή Ονομασίας και μετονομασίας συνοικιών, οδών και πλατειών για το Ν.Λάρισας δέχτηκε κατά πλειοψηφία την πρόταση για μετονομασία της οδού Σόλωνα σε οδό «Αλεξάνδρας Λάτα».

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την απόφαση της 3ης Κοινότητας, η μετονομασία επιλύει παράλληλα και το θέμα της σύγχυσης με την οδό Σόλωνος, στην ίδια συνοικία (πίσω από τον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Ν. Σμύρνης).

Η αδικοχαμένη κοπέλα είχε πάει στην Πάτρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και επέστρεφε με το τρένο στη Θεσσαλονίκη, για να συνεχίσει τη φοιτητική της ζωή και το διάβασμα που τόσο αγαπούσε. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρέθηκε στην Πάτρα για το καρναβάλι. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη οι γονείς της, την παρακάλεσαν να κάνει μια στάση στη Λάρισα για να τη δουν λίγο.

Όμως η 21χρονη αρνήθηκε και παρέμεινε στο μοιραίο Intercity 62. Ήθελε να φτάσει γρήγορα στη Θεσσαλονίκη για να ξεκουραστεί κάποιες ώρες πριν ξεκινήσει και πάλι το διάβασμα για τη σχολή της. Αυτή η απόφαση έμελλε να σταθεί μοιραία για τη ζωή της.

Η άτυχη φοιτήτρια 21 χρονών ήταν ανάμεσα στα θύματα του δυστυχήματος που σημειώθηκε με τρένο στα Τέμπη λίγο πριν την Τρίτη 01 Μαρτίου 2023. Η Κλαούντια, υπήρξε άριστη μαθήτρια στο σχολείο και ήταν φοιτήτρια της Ιατρική Σχολής του ΑΠΘ, Ιατρικό Τμήμα της ΣΣΑΣ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις