ΕΛΛΑΔΑ. Συνέρχεται σε έκτακτη Συνεδρίαση την Τρίτη (23/1) στις 9 π.μ., η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα γίνει στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Αφορμή στάθηκαν οι αντιδράσεις, οι οποίες έχουν διατυπωθεί δημοσίως τις τελευταίες ημέρες από αρκετούς μητροπολίτες, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς, είχαν ζητήσει να συγκληθεί η ιεραρχία ώστε να τοποθετηθούν επί του θέματος και οι 81 ιεράρχες.Το πιο ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη διαρροή της μυστικής συνάντησης.

Μάλιστα, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για επίσπευση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για να συζητηθεί ο νόμος για τον γάμο ομοφύλων, τότε η κυβερνητική συνεδρίαση και η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα συμπέσουν χρονικά. Συνομιλητές του Αρχιεπισκόπου, πάντως, υπογραμμίζουν ότι θα γίνει προσπάθεια και η γλώσσα του ανακοινωθέντος της Συνόδου να είναι ήπια, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος δεν θέλει να διχάσει, ούτε να επιτεθεί σε ανθρώπους. Από την άλλη, οι θέσεις της Εκκλησίας για το ζήτημα είναι πάγιες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις