ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Μετά τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν το κυνηγετικό όπλο και το κινητό του θύματος, τη στιγμή που η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε.

Η αρχική εκτίμηση ότι πυροβολήθηκε πισώπλατα αποδείχτηκε λανθασμένη, με τον ιατροδικαστή να εξάγει το συμπέρασμα -ύστερα από τη νεκροψία-νεκροτομή- πως το θύμα πυροβολήθηκε από μπροστά και πιθανόν ήταν σκυμμένο στα γόνατα στις καλαμιές, σε μία προσπάθεια ίσως να κρυφτεί από το διώκτη του.

Τα τραύματά του ήταν διαμπερή και ίσως γι’ αυτό έγινε η λανθασμένη πρώτη εκτίμηση για πισώπλατη βολή, ενώ τα πολλαπλά τραύματα οφείλονται στα κυνηγετικά φυσίγγια που χρησιμοποιήθηκαν και είχαν 10 βόλια και όχι σε πολλαπλούς πυροβολισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι πυροβολήθηκε τουλάχιστον μία φορά.

Μεσολόγγι: Αναζητείται το όπλο και το κινητό του θύματος

Παράλληλα, γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του κυνηγετικού όπλου και του κινητού του θύματος, τα οποία εικάζουν οι Αρχές πως ο δράστης έριξε στη λιμνοθάλασσα, καθιστώντας πολύ δύσκολο έως αδύνατο τον εντοπισμό τους.

Βέβαια, ακόμα και αν βρεθεί, βαλλιστικά το κυνηγετικό δεν παράγει αποτελέσματα.

Μεσολόγγι: Εκ νέου στον ανακριτή ο κρεοπώλης

Όσον αφορά στον 50χρονο κρεοπώλη, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του, δεν έχει μεταφερθεί σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά κρατείται σε αστυνομικό τμήμα, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή Μεσολογγίου.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «LIVE News» έγινε αναφορά σε ορισμένα κομμάτια της απολογίας του κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (22/01), κατά την οποία άλλαξε ξανά ορισμένα πράγματα σε σχέση με την αρχική του κατάθεση.

Αρχικά ο κρεοπώλης τόνισε: «Πήγαμε στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, στα φωτοβολταϊκά και παρέλαβα τον Μπάμπη από το σπίτι και κάναμε βόλτα. Ο Μπάμπης μου είπε: «Θα πάμε να συναντήσω κάποιον», δεν μου είπε ποιον, και συνεχίζαμε να κάνουμε βόλτες εκεί».

Αστυνομικός: Καλά δεν ρωτήσατε εσείς για ποιον λόγο κάνετε βόλτες;

Κρεοπώλης: «Όχι δεν τον ρώτησα. Και να τον ρωτούσα δεν θα μου έλεγε. Και μου άρεσε και εμένα που κάναμε βόλτες γιατί περνούσε η ώρα. Κινηθήκαμε προς τα αριστερά σε σχέση με τα φωτοβολτάικα και κάναμε γύρες».

Αστυνομικός: Μπορείτε να υποδείξετε το σημείο στον χάρτη;

Κρεοπώλης: «Δεν μπορώ να σας υποδείξω το σημείο στο χάρτη το σημείο γιατί δεν το θυμάμαι ακριβώς και δεν καταλαβαίνω από τον χάρτη πως είναι η περιοχή. Η βόλτα κράτησε 40-45 λεπτά».

Αστυνομικός: Για ποιο λόγο είπατε στην Αστυνομία ότι η βόλτα σας στον κάμπο κράτησε 20 λεπτά;

Κρεοπώλης: «Δεν το θυμάμαι γιατί είπα είκοσι λεπτά. Δεν είχα και το κινητό μου μαζί για να βλέπω την ώρα».
«Δεν ήξερα ότι ήταν αγνοούμενος»

Δεν σταματούν όμως εκεί οι αντιφάσεις του αφού επικαλέστηκε ότι δεν ήξερε ότι ο Μπάμπης ήταν αγνοούμενος, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που απέκρυψε το πραγματικό δρομολόγιο που έκανε.

Αστυνομικός: Από την άρση προκύπτει μια κλήση από εσάς στον Μπάμπη 12 δευτερολέπτων. Τι έχετε να πείτε για αυτό

Κρεοπώλης: «Δεν θυμάμαι να τον κάλεσα εγώ».

Αστυνομικός: Γιατί αποκρύψατε από την αστυνομία ότι πήγατε σε αυτή την περιοχή;

Κρεοπώλης: «Δεν ήξερα ότι ήταν αγνοούμενος μέχρι τότε και δε θεώρησα σημαντικό να πω ότι πήγαμε στα φωτοβολταϊκά».
Για ποιο λόγο δεν είπατε στους αστυνομικούς ότι αφήσατε τον Μπάμπη στα ΤΕΙ και ότι μετά κάνατε αναστροφή και γυρίσατε στο σπίτι σας μετά από μια στάση στο μίνι μάρκετ;

Κρεοπώλης: «Αυτό ήταν η μεγαλύτερη βλακεία που έκανα και το μετανιώνω που δεν το είπα από την αρχή. Οι αστυνομικοί δεν μου είπαν ούτε προφορικά ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί και για αυτό δεν το θεώρησα σημαντικό».

Τέλος, στην αναφορά που έκανε ο κρεοπώλης για το όπλο που είχε μαζί του ο Μπάμπης είπε: «Είδα ότι ο Μπάμπης είχε μαζί του όπλο. Δεν τον ρώτησα κάτι παραπάνω γι αυτό. Είδα τη θήκη αλλά δεν ξέρω τι όπλο είχε μέσα, αν ήταν δικό του ή κάποιου άλλου. Εγώ ξέρω μόνο ότι ο Μπάμπης είχε μαζί του όπλο, ούτε φυσίγγια είδα. Όταν επιβιβάστηκε στο αμάξι τον ρώτησα: «Τι το θες το όπλο; Θα πας για κυνήγι;» και αυτός μου είπε: «Πάμε κάπου που με περιμένει κάποιος».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις