ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. «Το παιδί είναι νεκρό, στο λέγω εγώ, ο Μάκης, και δεν πρόκειται να το βρούνε», ανέφερε με σιγουριά και μια δόση μαγκιάς ο 51χρονος κρεοπώλης μιλώντας με συγκρατούμενό του μέσα στο κελί του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, σχεδόν μιάμιση εβδομάδα προτού βρεθεί η σορός του Μπάμπη Κούτσικου. Ο κατηγορούμενος φαίνεται πως «κάηκε» δύο φορές, όπως αποκαλύπτουν τα «Παραπολιτικά», πριν και μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη, όταν στον ύπνο του παραμιλώντας ανέφερε τις σκέψεις που τον βασάνιζαν.

Συγκεκριμένα, δύο εβδομάδες πριν την εξαφάνιση του Μπάμπη, σύμφωνα με κατάθεση στενού του προσώπου και ενώ βρισκόταν στην Κλεπά της Ορεινής Ναυπακτίας, κατά τη διάρκεια του ύπνου του παραμιλούσε λέγοντας: «Θα σε θάψω χωρίς παπά». Ο φίλος του, εκείνη τη χρονική στιγμή, δεν έδωσε καμία σημασία στο μουρμουρητό του. Αντιθέτως, τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη και ενώ ο κρεοπώλης έχει συλληφθεί για οπλοκατοχή και βρισκόταν στο κελί του τμήματος, σιγομουρμούρισε και πάλι κατά τη διάρκεια του ύπνου του, προκαλώντας τον τρόμο στον συγκρατούμενό του. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου, όταν ο κατηγορούμενος παραμιλούσε στον ύπνο του και έλεγε: «Τι έκανες, ρε μ…α; Τι έκανες, ρε μ...α;». Αφορμή για να μπουν ψύλλοι στα αυτιά του συγκρατούμενού του ήταν η κουβέντα που έκαναν νωρίτερα, με τον κατηγορούμενο να του λέει με σιγουριά: «Το παιδί είναι νεκρό, στο λέγω εγώ, ο Μάκης, και δεν πρόκειται να το βρούνε».

Τι αποκάλυψε

Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες των «Παραπολιτικών», ο Μπάμπης χρησιμοποιούσε διάφορα προγράμματα επικοινωνίας με τους οικείους και τους φίλους του. Ενα από αυτά που κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήταν και το Facebook.

Η εξαγωγή πληροφοριών του λογαριασμού του Μπάμπη έγινε μέσα από το υπολογιστικό νέφος (cloud service) και οι πληροφορίες που αναζήτησαν οι αστυνομικοί αφορούσαν το χρονικό διάστημα από 6/1/2023 έως και 9/1/2024. Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί εντόπισαν συνολικά 71 συνομιλίες.

Πρόκειται για συνομιλίες με συγγενικά πρόσωπα, συνεργάτες του στην εταιρεία φωτοβολταϊκών όπου εργαζόταν, φίλες και φίλους του, αλλά και κάποιους συγχωριανούς του. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η συνομιλία με τον μετέπειτα δολοφόνο του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Εισαγγελίας Μεσολογγίου. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν αρκετά ενδιαφέρουσες ανταλλαγές μηνυμάτων μεταξύ του 51χρονου και του ιδίου, με μια να αποκαλύπτει πως στις 25/6/2023 ο Μπάμπης έστειλε μέσω e-banking της Τράπεζας Πειραιώς 6.500 ευρώ στον Δ.Ρ. Πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία, μέσω του οποίου θα παραλάμβανε τα χρήματα ο κρεοπώλης. Ανάμεσα στα τελευταία μηνύματα των δύο ανδρών προκύπτει ότι ο Μπάμπης πίεζε τον κρεοπώλη να του επιστρέψει τα χρωστούμενα προτού φύγει για την Ιταλία.

Αποδείχθηκε αληθινή

Μαντικές ικανότητες, όμως, όπως αποδείχθηκε, είχε ο 51χρονος κρεοπώλης κατά τη διάρκεια συνομιλιών του με αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν πάει να ψάξουν το σπίτι του, ύστερα από την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», αστυνομικοί και κρεοπώλης συζητούσαν, με τον συλληφθέντα, πλέον, να προχωρά σε μια δήλωση που αποδείχθηκε εκ των υστέρων πέρα για πέρα αληθινή: «Αν πρόκειται για ατύχημα, το κινητό του τηλέφωνο θα βρεθεί μαζί με αυτόν. Διαφορετικά, εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, το κινητό του τηλέφωνο θα βρεθεί σε διαφορετικό σημείο από εκεί όπου θα βρεθεί ο ίδιος». Είτε στον ύπνο του είτε στον ξύπνιο του, ο κατηγορούμενος φαίνεται πως εξέφραζε βαθιές, ενδόμυχες σκέψεις, όπως αναφέρει αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες της υπόθεσης από την πρώτη στιγμή, μιλώντας στα «Παραπολιτικά».

Όλα τα ευρήματα, όλες οι ενδείξεις, όλα τα ανευρεθέντα στοιχεία οδηγούσαν στον 51χρονο επιχειρηματία, όμως ο ίδιος, μονίμως με ένα χαρακτηριστικό χαμόγελο στα χείλη, αρνείτο τα πάντα. Για τους αστυνομικούς είναι ξεκάθαρο πως ο Μπάμπης οδηγήθηκε σε μια παγίδα θανάτου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, υποστηρίζει ο αξιωματικός της Αστυνομίας, πως, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας που εξαφανίστηκε, ο 31χρονος αναζητούσε πληροφορίες για θησαυρούς στο Google. Κάποιος του υποσχέθηκε κάτι. Το ζήτημα πλέον είναι εάν την παγίδα την έστησε μόνος του ο κρεοπώλης ή είχε βοήθεια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις