ΚΥΘΗΡΑ. Ο δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης μίλησε αποκλειστικά στο Notospress αναφορικά με τις εξελίξεις των μέχρι τώρα ενεργειών του δήμου, σε συνεννόηση με το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα, ώστε να βρεθεί λύση στον ξαφνικό ναυτικό αποκλεισμό που προκάλεσε στο νησί, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Jewel» με προορισμό τον Κίσαμο Κρήτης, το οποίο προσάραξε στον λιμενοβραχίονα στο Διακόφτι Κυθήρων, κατά τον απόπλου του. Από την προσάραξη δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Ο δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης δήλωσε στο Notosprerss τα εξής: «Aυτή την στιγμή τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα παραμένουν αποκλεισμένα, έχουμε ενημερώσει την Αθήνα φυσικά και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας ώστε το αργότερο μέχρι αύριο (08/02) να αποδεσμευτεί πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά και να καταπλεύσει στα Κύθηρα, ώστε να μην παραταθεί ο γενικός αποκλεισμός των Κυθήρων και Αντικυθήρων».

Σε σχέση με το επιχειρησιακό σχέδιο της ρυμούλκησης

«Αυτή την στιγμή επιχειρούν στην περιοχή της προσάραξης 2 ρυμουλκά, τα οποία προσπαθούν να τραβήξουν το επιβατηγό πλοίο. Υπάρχουν από τις πληροφορίες που έχουμε 8 συνολικά επιβάτες και 40 μέλη πληρώματος, εντός του πλοίου οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κίνδυνο».

Η εναλλακτική έκκληση του δήμου Κυθήρων, αν δεν έρθει πλοίο από τον Πειραιά

Τέλος ο κ. Χαρχαλάκης επισήμανε και την εναλλακτική λύση την οποια πρότεινε ο δήμος Κυθήρων και Αντικυθήρων, προς τις αρμόδιες αρχές της κεντρικής εξουσίας, αν μέχρι αύριο Πέμπτη (08/02) δεν καταφθάσει πλοίο από τον Πειραιά, προτείνοντας το εξής: «Έχουμε ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες την συνδρομή του πλοίου «Πορφυρούσα» που βρίσκεται στο λιμάνι της Νεάπολης, έτσι ώστε αν το υπουργείο δεν μπορέσει μέχρι αύριο να στείλει πλοίο, να έρθει το πλοίο «Πορφυρούσα» το οποίο εκτελεί την σύνδεση Νεάπολης Κυθήρων».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις