ΒΟΛΟΣ. Συγκινεί η ιστορία ενός ζευγαριού τυφλών από τον Βόλο, το οποίο κατάφερε να φέρει στον κόσμο και να μεγαλώσει ένα παιδί, με κανονική όραση. Η κόρη τους είναι πλέον φοιτήτρια ως βοηθός μικροβιολόγου.

Ο Θρασύβουλος και η Βούλα Θεοδωροπούλου είναι ζευγάρι σχεδόν 40 χρόνια. Και οι δύο είναι εκ γενετής τυφλοί. «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το πρόβλημά μας», είπε η Βούλα στον Δημήτρη Μάρεδη και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Το ζευγάρι ερωτεύτηκε σε ένα φεστιβάλ πολιτικού κόμματος το 1981. «Την πήρα μαζί μου για παρέα και εκεί την άκουσα να τραγουδάει και έμαθα ότι παίζει πιάνο. Με έκανε να θέλω να κάνω παρέα μαζί της. Ένιωθα δυνατά συναισθήματα κι έκανα όνειρα», εξομολογήθηκε ο Θρασύβουλος.

«Όταν παντρευτήκαμε, λόγω προκαταλήψεων, οι δικοί μου έφεραν ισχυρές αντιδράσεις. Πίστευαν ότι δύο άτομα με αναπηρία όρασης, δε θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσαμε να τεκνοποιήσουμε και τρέχαμε σε γιατρούς. Με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης φέραμε στον κόσμο τη Χριστίνα, η οποία είναι ένα υγιέστατο κορίτσι. Βλέπει κανονικά», αποκάλυψε ο Θρασύβουλος.

«Με τη δύναμη της θέλησης τα ξεπερνάς όλα, ο άνθρωπος είναι ένα θηρίο»

Η Βούλα που φροντίζει το σπίτι αντιμετωπίζει μια μικρή δυσκολία μόνο με το μαγείρεμα. «Ένα σκούπισμα κι ένα σφουγγάρισμα δεν είναι τόσο δύσκολο. Όταν γεννήθηκε η μικρή, ήμουν εσώκλειστη μέχρι που έγινε τεσσάρων ετών. Το να την κάνω μπάνιο, να την αλλάξω, να τη ντύσω, να τη χτενίσω, τα έκανα όλα», περιέγραψε η ίδια.

«Το παν είναι να δώσεις στο παιδί τις κατάλληλες συμβουλές και οδηγίες. Δεν είναι εμπόδιο η αναπηρία για να μπορέσεις να βγάλεις έναν σωστό άνθρωπο στην κοινωνία», συνέχισε ο Θρασύβουλος.

Αν μπορούσε να δει η Βούλα, το πρώτο που θα ήθελε να αντικρύσει είναι το πρόσωπο της κόρης της. «Θα ήθελα να δω το παιδί μου, το πρόσωπό του. Μου λένε ότι είναι όμορφο το κοριτσάκι μου. Αν γινόταν να βρω το φως μου, αμέσως θα έτρεχα να δω το πρόσωπο του παιδιού μου», κατέληξε η Βούλα.

Δείτε το ρεπορτάζ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις