ΤΕΜΠΗ. Τρισάγιο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών στον χώρο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Σε λίγα 24ωρα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία.

Με σεβασμό και τιμή στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος προσήλθε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στον τόπο του τραγικού συμβάντος και τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε, στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος και τον συνόδευσε στο χώρο του δυστυχήματος.

Εκεί, τους ανέμενε η κυρία Καρυστιανού συγγενής θύματος. Τον Μακαριώτατο συνόδευαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιωάννης Καραμούζης Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και ο Πρωτοδιάκονός του Ιερολογιώτατος κ. Ιωάννης Μπούτσης.

Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως παρέστησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιγνάτιος Μουρτζανός, Πρωτοσύγκελλος αυτής, και ο Πρωτοδιάκονος Ιερολογ. κ. Σπυρίδων-Αθανάσιος Σάσσαλος.

Εμφανής ήταν η συγκίνηση του Αρχιεπισκόπου, καθώς και η προσευχητική του διάθεση, την οποία εξέφρασε με πατρικά λόγια παρηγορίας και επιστηριγμού.

Υπενθυμίζεται πως το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 κοντά στον οικισμό του Ευαγγελισμού Λάρισας, όταν συγκρούστηκαν μετωπικά δύο τρένα, μία επιβατική και μία εμπορική αμαξοστοιχία.

Ο τραγικός απολογισμός ήταν 57 νεκροί και 85 τραυματίες.

φωτογραφίες Onlarissa.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις