ΕΛΛΑΔΑ. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσα από ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από το φρικτό δυστύχημα των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή 57 νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολύ περισσότερων. Θα ΄πρεπε ήδη, από μήνες, η δικαιοσύνη να έχει αποφανθεί για τα αίτια του φοβερού συμβάντος και οι ένοχοι να υφίστανται τις συνέπειες των πράξεών τους, ωστόσο το τοπίο παραμένει θολό και ομιχλώδες. Η Βουλή των Ελλήνων, κατά πλειοψηφία, παρέπεμψε το θέμα σε εξεταστική επιτροπή.

Αλλά εκεί, παρά την ευσυνείδητη προσπάθεια κάποιων βουλευτών-εξεταστών για την ανάδειξη της αλήθειας, και την παρουσία της μαρτυρικής μάνας, Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας της 20χρονης Μάρθης, δεν ρίχτηκε αρκετό φως στην υπόθεση, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των δικαστών. Η κ. Καρυστιανού παρέστη, μαζί με τον κ. Παύλο Ασλανίδη, πατέρα άλλου θύματος, του 27χρονου Δημήτρη, και σε συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου καθήλωσαν με τις συγκλονιστικές ομιλίες τους τους παρευρισκόμενους Ευρωβουλευτές.

Να αναδειχθούν τα αίτια του εθνικού αυτού δυστυχήματος και οι ευθύνες, ποινικές ή πειθαρχικές, να αποδοθούν το συντομότερο

Ευχόμαστε, καμία πτυχή της υπόθεσης να μη μείνει σκοτεινή. Οι δικαστικοί λειτουργοί να επιτελέσουν το έργο τους ευσυνείδητα. Να αναδειχθούν τα αίτια του εθνικού αυτού δυστυχήματος και οι ευθύνες, ποινικές ή πειθαρχικές, να αποδοθούν το συντομότερο, ώστε και τα αιτήματα των συγγενών των θυμάτων να ικανοποιηθούν απολύτως και οι πολίτες αυτής της χώρας να νιώσουν ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Καλούμε την Κυβέρνηση και όλους τους υπευθύνους να λάβουν κάθε απαραίτητο μέτρο, για να μη χρειαστεί να ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις. Ας είναι αιωνία η μνήμη των αθώων θυμάτων των Τεμπών και ο Θεός ας αναπαύει τις ψυχές τους σε σκηνές Δικαίων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις