ΕΛΛΑΔΑ. Δραματικές είναι οι στιγμές που εκτυλίσσονται από τις πρώτες ώρες στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη προκαλώντας τον θάνατο 57 ανθρώπων.

Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων έφτασαν από νωρίς στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη, όπου στις 12 το μεσημέρι τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο. Αφήνουν λουλούδια δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές όπου οι δικοί τους άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή. Ο ιερέας που διάβασε τα ονόματα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του τρισάγιου, ξέσπασε σε λυγμούς και έσπασε η φωνή του.

Συμφοιτητές των παιδιών που χάθηκαν ανάβουν κεράκια στο εκκλησάκι που ανεγέρθηκε στο σημείο και φέρει τα ονόματα των θυμάτων. Συγκλονιστική η στιγμή που μια μητέρα προσέγγισε το ένα από τα αυτοσχέδια μνήματα και σπαρακτικά φώναξε για το παιδί της «αγάπη μου, δεν το πιστεύω ότι δε θα σε ξαναδώ.. Πού είσαι;». Το παρών δίνουν και διασώστες, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους το βράδυ του δυστυχήματος.

Νωρίτερα στο σημείο πήγε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δήμητρης Κουτσούμπας, ο οποίος άφησε 57 τριαντάφυλλα και αποχώρησε, σεβόμενος την απαίτηση των συγγενών να μην παραστούν επίσημοι.

Φωτογραφίες: larissanet.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις