ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Με μάσκα οξυγόνου στο πρόσωπο σε θάλαμο νοσηλείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο μάγειρας.

Έχουν περάσει λίγες ώρες από την επίθεση με μαχαίρι στο ουζερί που εργαζόταν και ο 65χρονος που αναρρώνει και περιγράφει στο LIVE NEWS για πρώτη φορά τα όσα έζησε.

Όταν ένας από τους πελάτες σηκώθηκε από το τραπέζι του κι αφού όπως λέει άρχισε να τον βρίζει, του επιτέθηκε και τον μαχαίρωσε.

Αιτία για την επίθεση που τον έστειλε στο χειρουργείο, ήταν μια μερίδα κοντοσούβλι. Ο δράστης σηκώθηκε κάποια στιγμή έξαλλος από τη θέση του κ άρχισε να ζητάει εξηγήσεις από τον μάγειρα. Τα επόμενα δευτερόλεπτα εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού.

«Έρχεται ένας πελάτης, ήταν τύφλα, είχε πιει πάρα πολύ. Μου λέει ‘’θέλω ένα κεφαλοτύρι, μία πατάτα και ένα κοντοσούβλι χοιρινό. Όπως τα πάω αυτά και τα σερβίρω μου λέει ‘’το κοντοσούβλι σημερινό είναι; Γιατί δεν το βλέπω’’. Επιμένω ‘’είναι φρέσκο’’, διότι εγώ δεν σερβίρω τέτοια πράγματα, με την γαρνιτούρα με τα πάντα. Στρώνω κιόλας, τα σερβίρω, του λέμε ‘’καλή όρεξη’’. Μετά α4ρχίζει να μου βρίζει την μάνα μου. ‘’Μην μου λες ψέματα’’».

Ο άτυχος μάγειρας δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον δράστη. Κανείς εκείνη τη στιγμή δεν μπήκε στη μέση για να τον βοηθήσει.

«Μου λέει ‘’είχαν παλιό, δεν είναι σημερινό’’. ‘’Φίλε δεν σερβίρω χθεσινό’’ είπα. Μου το δίνει το πιάτο, το ακυρώνω αυτό, τρώει πατάτες, τρώει και το κεφαλοτύρι, και λέω ‘’κοίταξε να δεις, την μάνα μου δεν μπορείς να την βρίζεις, να σταματήσουν λίγο αυτά τα πράγματα γιατί είμαι 65 ετών και εσύ είσαι 53 με 55, να σέβεσαι. Εδώ είναι μαγαζί και δεν θέλω μνα με προσβάλλεις γιατί σε ακούν και άλλοι».

Αρχικά, όπως λέει, ο κατά τα άλλα πελάτης, του επιτέθηκε με ένα πιρούνι. Αμέσως μετά όμως πήρε το μαχαίρι και του το κάρφωσε στην κοιλιά.

«Σηκώνεται αυτός, παίρνει το πιρούνι και σηκώνεται να μου καρφώσει το πιρούνι. Η κυρία που έχει το μαγαζί του πιάνει το χέρι. Με το άλλο χέρι, το δεξί, πιάνει το μαχαίρι και χτυπάει την κοιλιά, δεξιά».

Διέφυγε ο δράστης

Στο ουζερί στην περιοχή της Μενεμένης επικρατεί αναστάτωση, με τους υπεύθυνους να ειδοποιούν ασθενοφόρο. Πάνω στη γενικότερη σύγχυση ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.

Ο 65χρονος μάγειρας μεταφέρεται αιμόφυρτος σε νοσοκομείο και οι γιατροί τον οδηγούν στο χειρουργείο.

«Εγώ νόμιζα με χτύπησε με το πιρούνι, δεν το πήρα, βγαίνω έξω, να του πω αυτό και σηκώνω τη στολή μου και βλέπω αίμα έφευγε και λες ‘’πώς γίνεται; Το πιρούνι έχει τέτοια κομμάτια;’’. Πάω στο τραπέζι και βλέπουμε αίματα στο μαχαίρι, πλάκωσε μία, έκατσα 2-3 λεπτά, γύριζε, έφυγα από την πόρτα, ανεβαίνει στο μηχανάκι και έφυγε».

Η επίθεση έχει σοκάρει τόσο τους συγγενείς και φίλους του 65χρονου μάγειρα, όσο και τους αυτόπτες μάρτυρες, που λίγο έλειψε να βρεθούν μπροστά σε δολοφονία.

«Φοβήθηκα μήπως έχω χτυπήσει αλλού, μου έχει κάνει ζημιά».

Ο δράστης έφυγε από το ουζερί χωρίς να πληρώσει. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ταυτοποιηθεί, αλλά ακόμα οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν.

«Ήρθε και ην αστυνομία και ζήτησε την κασέτα».

Όπως έλεγαν οι υπεύθυνοι του ουζερί, ο άτυχος μάγειρας ήταν υπόδειγμα στη δουλειά του και ποτέ κατά το παρελθόν, δεν είχε βρεθεί κανείς, να πει κάτι εναντίον του.

Το μόνο παρήγορο είναι πως η κατάσταση της υγείας του μάγειρα δεν εμπνέει ανησυχία στους γιατρούς, μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης.

Οι έρευνες για τον δράστη που διέφυγε με το μηχανάκι του συνεχίζονται, αλλά μέχρι στιγμής παραμένουν άκαρπες.

«Τώρα είναι καλά στην υγεία του»

Ο Γιώργος Μπασλάρι, αδελφός του θύματος, μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Το μάθαμε από το ράδιο το πρωί. Τώρα είναι καλά στην υγεία του. Τον ήξεραν, ήταν πελάτης στο μαγαζί. Πώς έγινε αυτό, δεν ξέρω. Μα με μαχαίρια για ένα φαγητό;».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις