ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τη σορό που βρέθηκε σε σακούλες σκουπιδιών στα Ιωάννινα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Live News.

Το πτώμα του 50χρονου άνδρα βρέθηκε τυλιγμένο σε σακούλες σκουπιδιών, πίσω από δέντρα για να μην φαίνεται από τον δρόμο. Στο ένα του χέρι βρέθηκε ένα όπλο περασμένο με αλυσίδα και από τον καρπό του άλλου χεριού κρέμονταν χειροπέδες.

Αρχικά θεωρήθηκε πως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια όμως η αυτοψία ιατροδικαστή αλλά και ένα σημείωμα που βρέθηκε κοντά στη σορό του άνδρα, έστρεψε τις Αρχές στο σενάριο της αυτοκτονίας.

Όπως διαπιστώθηκε η σορός, την οποία εντόπισε περαστικός, ανήκε σε έναν 50χρονο κάτοικο της περιοχής, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

«Το βρήκε ένας παππούλης. Ήρθε έντρομος στο μαγαζί να μας πει ότι βρήκε ένα πτώμα. Στην αρχή δεν το πίστεψα και λέμε μήπως τα έχει χαμένα ο παππούς και πήγα εγώ μαζί του και το είδα αυτοπροσώπως το πτώμα» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας στην εκπομπή του Mega.

«Ανεβαίνω στο λοφάκι που έχουμε εδώ απέναντι από το μαγαζί και βλέπω ένα πτώμα με τα χέρια απ’ έξω, κουκούλα σκεπασμένο με σεντόνι. Η σακούλα, σκεπασμένα τα πόδια με ταινία γύρω-γύρω. Στο ένα χέρι του είχε μια χειροπέδα και το όπλο του» προσθέτει.

«Μισή σακούλα στα πόδια φαινόταν τα ρούχα του από πάνω κανονικά και το κεφάλι του ήταν καλυμμένο. Είχε φόρμες, φόραγε φόρμες και μια φούτερ από πάνω. Δεν ήταν τεμαχισμένος» καταλήγει η μάρτυρας.

Το σημείωμα που άφησε ο 50χρονος με οδηγίες προς τις Αρχές για το όπλο

Στο σημείωμα που βρέθηκε σε τσέπη του, ο 50χρονος φέρεται να εξηγούσε τους λόγους που τον ώθησαν στην αυτοκτονία και πιο κάτω δίνει οδηγίες στους αστυνομικούς τι έπρεπε να κάνουν, για να μην τραυματιστούν από το όπλο που ήταν δεμένο στο χέρι του.

«Προς τις αρχές,

Ο γεμιστήρας φέρει σπάγκο και είναι δεμένος στο όπλο. Έχει 7 φυσίγγια διάφορων χρονολογιών. Είναι δεμένος ο γεμιστήρας και όχι ριγμένος κάτω, σε περίπτωση που με εντοπίσει η αστυνομία, να μπορέσουν να βρούνε γρήγορα, τον γεμιστήρα και την βολή της αυτοχειρίας. Το όπλο είναι ανενεργό και δεν είναι απειλητικό στην χρήση εναντίον κανενός, ούτε στελεχών της αστυνομίας» φέρεται να έγραφε ο 50χρονος στο 5σέλιδο γράμμα που βρέθηκε πάνω του, σύμφωνα πάντα με το Live News.

Το σενάριο που εξετάζεται για το πώς αυτοπυροβολήθηκε

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega, o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, επεσήμανε ότι πρόκειται για αυτοκτονία γιατί υπάρχει το σημείωμα και πλάνα από κάμερες της περιοχής που δείχνουν ότι ο άνθρωπος αυτός ανέβηκε μόνος του στο σημείο και έβαλε τέλος στη ζωή του.

«Πήγε στο σημείο, έβαλε στα πόδια του τη σακούλα απορριμμάτων, πέρασε γύρω γύρω ταινία και στη συνέχεια έβαλε τη θήκη του μαξιλαριού στο κεφάλι του και τη σακούλα. Έπειτα έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του», περιέγραψε και πρόσθεσε: «Δεν μπορείς να εξηγήσεις ποτέ μια παράλογη πράξη, όπως αυτή, με λογικά. Είχε σχεδιάσει τα πάντα. Φαίνεται πως έβαλε τη σακούλα για να μην διασπαρθεί γύρω γύρω φαιά ουσία και αίμα. Μένει να αποσαφηνιστεί αν υπάρχει πυρίτιδα στο χέρι του» είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Από ιατροδικαστικής απόψεως ο Γρηγόρης Λέων είπε από την πλευρά του ότι πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση και πρόσθεσε: «Το μεγάλο χρέος ενός ιατροδικαστή σε μια τέτοια περίπτωση είναι να εκμηδενίσει εντελώς την πιθανότητα να είναι κάτι διαφορετικό».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις