ΑΘΗΝΑ. Με τη γάζα που του είχαν βάλει οι γιατροί στο κεφάλι, όταν αυτοτραυματίστηκε, αφότου σκότωσε με μαχαίρι την 28χρονη Κυριακή Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων προσπάθησε να αυτοκτονήσει ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, μετά την προφυλάκισή του ο δράστης είχε τοποθετηθεί σε χώρο της Ε’ πτέρυγας των φυλακών, όπου κρατούνταν με αυξημένα μέτρα επιτήρησης. Κάθε 20 λεπτά και μετά από εντολή αρχιφύλακα, γινόταν έλεγχος στο κελί του, ενώ ο ίδιος απαγορευόταν να έχει επαφή με άλλο κρατούμενο εκτός χώρου.

Στις 00:25 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (7.4.2024), κατά τον έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, καθώς είχε προσπαθήσει να απαγχονιστεί με την αυτοσχέδια θηλιά από τους επιδέσμους που φορούσε στο κεφάλι την οποία είχε δέσει από τον πλαστικό σωλήνα ύδρευσης στον χώρο της τουαλέτας, απ’ όπου είχε αποσπάσει και τη βίδα πάνω στην οποία έδεσε τη θηλιά.

Στο σημείο σήμανε συναγερμός και ο σωφρονιστικός υπάλληλος που τον εντόπισε κάλεσε συναδέλφους του για βοήθεια. Αμέσως έκοψαν τον επίδεσμο και ο 39χρονος μεταφέρθηκε κατευθείαν για τις πρώτες βοήθειες στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος.

Ωστόσο, ο σφυγμός του ήταν πολύ αδύναμος. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Αττικόν, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Η ιατρική γάζα έχει κατασχεθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει πειθαρχική διερεύνηση του ζητήματος στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο.

Πάντως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ψυχίατρος που τον εξέτασε δύο διαδοχικές ημέρες, έκρινε ότι ο κρατούμενος δεν έχρηζε άμεσης μεταφοράς στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις