ΑΘΗΝΑ. Αλκοόλ και χάπια φαίνεται ότι είχε καταναλώσει ο 39χρονος δράστης της γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας 1.4.24, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Όπως έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στον 39χρονο δολοφόνο της Κυριακής, στο αίμα του βρέθηκαν αλκοόλ και βενζοδιαζεπίνες.

Οι βενζοδιαζεπίνες βρέθηκαν σε συγκέντρωση 2857,1 mg/l με το όριο να είναι στα 200 mg. Οι συγκεκριμένες ουσίες βρίσκονται συνήθως στα αγχολυτικά φάρμακα και στα φάρμακα που βοηθούν στον ύπνο.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα των αιματολογικών έδειξαν σχετικά με την συγκέντρωση αλκοόλ που υπήρχε στο αίμα του, 1,10 mg/l με το όριο να είναι στα 0,20 – 0,80 mg/l.

Ο 39χρονος έλαβε εξιτήριο από το «Αττικόν», όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε το πρωί της Κυριακής και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο μετά την άρνηση των φυλακών Κορυδαλλού να τον παραλάβουν.

«Ο 39χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη δόση χαπιών»

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του δολοφόνου της Κυριακής ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε στο Live News:

«Θέλω να κάνω μια σημαντική διάκριση είναι διαφορετικό το να λαμβάνω ουσίες και να έχω μια διαταραχή συμπεριφοράς, και είναι εντελώς διαφορετικό να είμαι ένας ψυχιατρικός ασθενής, να λαμβάνω συνταγογραφούμενες ουσίες, οι οποίες είναι σε θεραπευτική δόση».

Ειδικά για τις αναλύσεις των εξετάσεων του 39χρονου είπε ο κ. Λέων: «Βλέπουμε υπερβολική δόση ουσιών που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μια θεραπευτική δόση για μια πάθηση. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι ότι οι βενζοδιαζεπίνες είναι ηρεμιστικές ουσίες. Μάλιστα σε συνδυασμό με το αλκοόλ κάνουν συνέργεια, ενεργώντας κατασταλτικά».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις