ΧΙΟΣ. Σε τραγωδία κατέληξε το ναυάγιο που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαμύλων, με τρία κοριτσάκια ηλικίας 5,7 και 10 ετών να βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η μητέρα των κοριτσιών, η οποία βρίσκεται μεταξύ των διασωθέντων, δήλωσε νωρίτερα στις Αρχές ότι τα παιδιά είναι νεκρά.

Σύμφωνα με το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ, από την επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού των προσφύγων και των μεταναστών διασώθηκαν 16 άτομα, ανάμεσά τους, 4 γυναίκες και 8 παιδιά, εκ των οποίων ένα είναι βρέφος 30 ημερών.

Τουλάχιστον 3 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν για πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Χίου. Όλοι οι διασωθέντες δηλώνουν Αφγανικής υπηκοότητας. Άλλοι τρεις εντοπίστηκαν το προηγούμενο βράδυ και ήταν εκείνοι που έδωσαν πληροφορίες για το ναυάγιο. Όπως είπαν, είχαν φτάσει περπατώντας κοντά στην πόλη της Χίου, ενώ ανέφεραν ότι βρίσκονται εκεί τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα.

Η επιχείρηση αναζήτησης επιζώντων συνεχίζεται αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαιναν 27 άτομα στη βάρκα. Η περιοχή είναι δύσβατη και η επιχείρηση γίνεται μόνο από την θαλάσσια περιοχή. Κάτοικοι της περιοχής πήγαν στο λιμάνι των Καρδαμύλων και έφεραν τρόφιμα, νερά και ρούχα.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν στελέχη του λιμενικού και από τους σταθμούς Καρδαμύλων και Οινουσσών, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, ιατρικό προσωπικό από το πολυιατρείο των Καρδαμύλων και το ΕΚΑΒ.

Το σκάφος δεν έχει εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που κάνει τους αρμόδιους να εξετάζουν το ενδεχόμενο ο διακινητής να τους άφησε και να έφυγε.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες για εντοπισμό άλλης ομάδας 23 προσφύγων-μεταναστών στη θέση Πυργιά Καρδαμύλων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις