ΕΛΛΑΔΑ. Ακόμα και τους 31 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει ο υδράργυρος το προσεχές Σαββατοκύριακο στη χώρα μας, όπως ενημερώνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Το... μίνι καλοκαίρι στην καρδιά του Απριλίου θα κάνει την εμφάνισή του τουλάχιστον σε 8 περιοχές της χώρας μ ε θερμοκρασίες αρκετά πιο υψηλές για την εποχή. Μάλιστα, όπως σημειώνει o Γιώργος Τσατραφύλλιας, η θερμοκρασία να ανέβει κι άλλο από την προσεχή Δευτέρα (15/2).

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τον καιρό του Σαββατοκύριακου

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος του Alpha και του Weather2go.gr αναφέρει:

«Πολύ ζεστό αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο για τη χώρα μας με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και 9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Μάλιστα εντυπωσιακή θα είναι η «ανωμαλία» της θερμοκρασίας (ακόμα και 15 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα) σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπως η Γαλλία ,η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία»

Και συνεχίζει: Χαρακτηριστικά κάποιες από τις περιοχές που ο υδράργυρος θα χτυπήσει 30άρια:

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα

Πρόγνωση για το Σάββατο (13/4)

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 29 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή (14/4)

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 8 με 9 βαθμούς περίπου.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα (15/4)

Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις