ΡΕΝΤΗΣ. Ένας από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, η οποία έλαβε χώρα στην περιοχή του Ρέντη, προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό και συνελήφθη στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πιθανότατα να διέφευγε προς την Αλβανία, αλλά αστυνομικοί του τμήματος Αθλητικής Βίας τον εντόπισαν σε αυτοκίνητο στα Ιωάννινα, με κατεύθυνση προς τα σύνορα.

ΕΛΑΣ: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη

Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη, που δρούσε από το 2019, βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη. Σύμφωνα με δήλωση του αρχηγού της Αστυνομίας, Δημήτρη Μάλλιου, έχουν γίνει ήδη 60 συλλήψεις, ενώ οι κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν διαπράξει κακουργήματα και πλημμελήματα, εκτός από την Αττική, και στον Βόλο και στα Ιωάννινα.

Αναλυτικά:

Τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ, Γεώργιου Λυγγερίδη.

Όπως είναι ήδη γνωστό, για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης από την πρώτη στιγμή είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μη χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια, η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα, που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μέχρι στιγμής, 60 ατόμων.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχει κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως: πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας.

Το βίντεο που «έκαψε» τους δολοφόνους του Λυγγερίδη

Ένα βίντεο που είχε βρει σε τρίτη φάση η αστυνομία και δείχνει τον τρόπο που ειδοποιούνται οι χούλιγκαν, οι οποίοι συμμετείχαν στη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, αλλά και ποιος τους ειδοποιεί, έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την εξέλιξη της υπόθεσης και για τις συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλο, η Ελληνική Αστυνομία ερευνούσε την υπόθεση τους τελευταίους 5 μήνες και η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι 5.500 σελίδων.

Ερευνώνται συνολικά όχι μόνο τα γεγονότα στου Ρέντη αλλά και πολλά περιστατικά, που θεωρούνται ραντεβού θανάτου μεταξύ χούλιγκαν.

Χρυσοχοΐδης: Ο θρήνος να μετατραπεί σε πράξη

«Αυτός ο θρήνος, μετά τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη, πρέπει να μετατραπεί σε μια πράξη τόσο για εκείνον που «έφυγε» όσο και για εκείνους που μένουν πίσω», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια ημερίδας, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στη μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικού.

«Οφείλουμε να επανεξετάσουμε όλο το νομικό καθεστώς γύρω από την προστασία των θυμάτων της βίας και της τρομοκρατίας», υπογράμμισε ο υπουργός, ενώ τόνισε ότι «για όσους φεύγουν με αυτόν τον άδικο τρόπο υπάρχει η απόδοση της δικαιοσύνης, έτσι όπως προβλέπει η Δημοκρατία και το Σύνταγμά μας. Ο Γιώργος θα είναι κάθε μέρα μαζί μας, για να μας θυμίζει πόσο πολύτιμη είναι η ανθρώπινη ζωή και πόσο απεχθής, δολοφονική και καταστροφική είναι η βία για κάθε κοινωνία».

«Για όσους μένουν, τους γονείς του Γιώργου, τους γονείς κάθε θύματος, θέλω να τονίσω πως δεν θα μείνουν μόνοι. Η ελληνική αστυνομία αλλά και όλη η Ελλάδα θα είμαστε δίπλα σας, ούτως ώστε κάθε μέρα να μπορούμε να παλέψουμε, να αγωνιστούμε και να δώσουμε τη μάχη όχι μόνο ως κοινωνία αλλά και ως αστυνομία, να καταπολεμήσουμε το έγκλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις