ΕΛΛΑΔΑ. Με παρέμβασή της τόσο στον Υπουργό Κικίλια όσο και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού η Ομοσπονδία Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων διαμαρτύρεται για τα κριτήρια επιλογής προσωπικού.

«Κύριο Κριτήριο η Προϋπηρεσία - Εμπειρία κι όχι ο Δ.Μ.Σ.»

Η παρέμβαση έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, δυστυχώς η αντιπυρική περίοδος φέτος ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, από κάθε άλλη χρονιά! Μετά λύπης μας όμως πληροφορούμαστε από Εποχικούς Συναδέλφους, που περνούν από έντεκα (11) γιατρούς οι άνδρες και δώδεκα (12) γιατρούς οι γυναίκες, πως κόβονται για το Δείκτη Μάζας Σώματός τους (Δ.Μ.Σ.), δηλαδή απολύονται για 1 - 2 - 3 κιλά παραπάνω από το φυσιολογικό. Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Κύριε Υπουργέ σύμφωνα με τα λεγόμενα σας «Θα έχουμε μία δύσκολη αντιπυρική περίοδο».

Επομένως, ΔΕΝ πρέπει ΚΑΝΕΝΑΣ Συνάδελφος να χάσει το «ψωμί» του για 1 – 2 – 3 κιλά επιπλέον, όταν μάλιστα η βαθμολογία του από τον εκάστοτε Διοικητή του είναι καλή! Αυτή η πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτηθεί στα τέσσερα (4) – πέντε (5) χρόνια προϋπηρεσίας ή και για κάποιους στα τριάντα (30) χρόνια προϋπηρεσίας, χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά και πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο σε αυτή τη δύσκολη ώρα!

Αν η οπτική οξύτητα ενός Συναδέλφου είναι (9/10) αντί για (10/10), τότε κόβεται. Αλήθεια, έπρεπε να κόβεται; Κάποιοι που έχουν στραβισμό και βρίσκονται σε συγκεκριμένες θέσεις, γιατί δεν κόβονται;

Στους Πυρονόμους, που με το Ν.4662/2020 έγιναν Αξιωματικοί, λίγο πριν τη συνταξιοδότησή τους, μπήκαν αυτά τα κριτήρια, όπως ο Δ.Μ.Σ., που βάζετε στους Εποχικούς Συναδέλφους των 750 €; Γιατί δεν έγινε;

Ζητάμε λοιπόν ΚΑΝΕΝΑΣ Εποχικός Συνάδελφος ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ και να ληφθεί υπόψιν η αξιολόγηση του Διοικητή τους, μία αξιολόγηση που δυστυχώς την αγνοείτε και μας δημιουργεί ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό! ΓΙΑΤΙ;»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις