ΕΛΛΑΔΑ. Ένας από τους βασικούς λόγους, που όξυνε ακόμα περισσότερο το θρύλο του στοιχειωμένου σπιτιού, ήταν η αρχιτεκτονική του, η οποία θεωρήθηκε από κάποιους ιδιόρρυθμη (ακολουθεί τον προσανατολισμό των εκκλησιών), έχει δυο καμάρες στην στέγη με ηλιακά σχέδια κ.π.α., ενώ η τοποθεσία στις αρχές του αιώνα ήταν ερημική και άρα ιδανική για πνευματιστικές συνάξεις.

Δεν είναι λίγα τα μέρη της Αττικής που συγκεντρώνουν γύρω τους ιστορίες και θρύλους που τα έχουν κάνει να χαρακτηρίζονται ακόμη και στοιχειωμένα ή χαρακτηρίζονται από μεταφυσικές ιδιότητες. Ένα από αυτά βρισκόταν στο Πικέρμι και έχει τη δική του ιστορία. Η οποία είναι τόσο δυνατή που σε κάνει να νομίζεις ότι είναι ακόμη ζωντανή. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, αν σκεφτείτε ότι το έχουν χαρακτηρίσει και αρχοντικό του μυστηρίου. Ο λόγος για τη Βίλα Καλλέργη για την οποία τόσα πολλά έχουν ειπωθεί. Και σίγουρα τα όσα εκτυλίχθηκαν κάποτε εκεί ενισχύουν όλες αυτές τις εικασίες αλλά και τους χαρακτηρισμούς που μπορεί να ακούσεις σήμερα.

Σήμερα η Βίλα Καλλέργη δεν υπάρχει, καθώς κατεδαφίστηκε το 1995. Πλέον στην τοποθεσία αυτή υπάρχει ένα super market και διάφορες μεζονέτες , αλλά και σπίτια. Ποτέ ξανά από κανέναν υπάλληλο ή κάτοικο της περιοχής δεν έγινε αναφορά για κάποιο μεταφυσικό φαινόμενο.

Το σπίτι, εκτός των άλλων, έχει και άλλες ιδιαιτερότητες λόγω της περίεργης αρχιτεκτονικής του. Μερικές από αυτές είναι η έλλειψη αυλής, η πρόσοψή του (που απεικονίζει έναν ακτινωτό ήλιο) και ο προσανατολισμός του. Αποτελέσματα ερευνών που έγιναν στο παρελθόν έδειξαν αλλαγή, χωρίς εμφανή εξωτερική αιτία, στον ιονισμό της ατμόσφαιρας γύρω στα 30-50 μέτρα γύρω από το σπίτι. Συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού, όπως το βορειοανατολικό παράθυρο, εμφάνισαν υπερβολικές διακυμάνσεις, που οι εντάσεις τους ποίκιλλαν απο την ανατολή ως τη δύση του ηλίου.

Η Βίλα Καλλέργη θεωρείται ότι κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Σύμφωνα με άλλες αναφορές προφορικές και γραπτές, αποτελεί μια ακόμη πιο παλιά κατασκευή των τελών του 19ου αιώνα. Ήταν δημιούργημα και ιδιοκτησία του Περικλή Καλλέργη, επιστάτη της οικογένειας Σκουζέ. Εκτός από τους θρύλους και όλα όσα ακούστηκαν αργότερα για το συγκεκριμένο οικοδόμημα, η Βίλα Καλλέργη είχε μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που δεν γινόταν να μην προσέξεις. Το σπίτι ακολουθούσε τον προσανατολισμό των εκκλησιών όσον αφορά τη διαρρύθμιση και πολύ χαρακτηριστικές ήταν οι καμάρες τους.

Υπάρχουν λοιπόν δύο εκδοχές και σενάρια που βάζουν το σπίτι από την αρχή στην κατηγορία όσων είναι στοιχειωμένα ή μεταφυσικά. Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή-θρύλο, ο Καλλέργης φαίνεται να δολοφόνησε τη γυναίκα του και ύστερα να αυτοκτόνησε. Υπάρχει όμως και ο αντίλογος που θέλει τον Καλλέργη ανύπανδρο. Αυτές οι εικασίες ενισχύθηκαν αργότερα από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της Κατοχής η βίλα χρησιμοποιήθηκε από τον Ιταλικό στρατό ως τοπικό φρουραρχείο, στα υπόγεια της οποίας γίνονταν βασανιστήρια.

Όταν το σπίτι εγκαταλείφθηκε, ερήμωσε και έγινε ένα κτήριο με γκρεμισμένους τοίχους και παράθυρα, άρχισαν να λέγονται διάφορα για όσα ζούσε όποιος βρισκόταν εκεί για κάποιο λόγο. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για ουρλιαχτά, φωνές και παράξενους ήχους. Άλλοι λένε ότι όταν βρέθηκαν εκεί και ενώ η Βίλα Καλλέργη ήταν άδεια, άρχισαν να τρίζουν όλα, από τα παράθυρα μέχρι τα πατώματα.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου.

Μάρτυς των παραφυσικών φαινομένων της βίλας Καλλέργη φαίνεται να είναι ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος. «Ήταν το 1970. Ήμουν ένας πιτσιρικάς που μόλις είχε τελειώσει το Γυμνάσιο και μαζί με άλλους πέντε φίλους μου είχαμε φτιάξει ένα γκρουπ και παίζαμε μουσική. Κάποιος από την παρέα είχε ακούσει για το στοιχειωμένο σπίτι στο Πικέρμι, για τη βίλα Καλλέργη.

Στην αρχή γελάσαμε γιατί κανείς μας δεν πίστευε σε ιστορίες φαντασμάτων. Αποφασίσαμε, λοιπόν, για να αποδείξουμε ότι όλα αυτά ήταν απλά αποκυήματα της φαντασίας, να το επισκεφθούμε. Και πήγαμε», δήλωσε ο τραγουδιστής, συμπληρώνοντας ότι από τότε άλλαξε η ζωή του!

«Μόλις φθάσαμε στο σπίτι και μπήκαμε μέσα, μας κόπηκαν τα πόδια. Ξαφνικά το σπίτι άρχισε να τραντάζεται, ενώ ακούγαμε κάποιους περίεργους ήχους. Μετά ακούσαμε ουρλιαχτά και κάτι να σέρνεται σε όλο το σπίτι. Τρελαθήκαμε. Το βάλαμε στα πόδια» και συνέχισε: «Φοβηθήκαμε. Αυτό που όλοι έχουμε δει σε ταινίες τρόμου, συμβαίνει σε αυτό το σπίτι».

Μερικά χρόνια αργότερα, μάλιστα, αποκάλυψε ότι απευθύνθηκε σε φίλο του παραψυχολόγο, προκειμένου να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει στη «βίλα Καλλέργη».

«Πήγαμε μαζί. Εγώ, όμως, δεν άντεχα να μπω. Έμεινα απέξω και τον περίμενα. Όταν βγήκε, μου είπε ότι έχω δίκιο. Μου ανέφερε ότι όντως στο σπίτι βρίσκονται εγκλωβισμένα πνεύματα, τα οποία πρέπει να ελευθερωθούν. Όμως, όπως μου εξήγησε, αυτό είναι δύσκολο, καθώς ελάχιστοι στην Ελλάδα μπορούν να τα βοηθήσουν να βρουν το δρόμο τους. Να ελευθερωθούν» εξομολογήθηκε. «Αυτό που έζησα δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Μάλιστα, από τότε διαβάζω συνέχεια για το τι ακριβώς συμβαίνει με το σπίτι στο Πικέρμι, αλλά και βιβλία παραφυσικά για να μπορέσω να κατανοήσω τι συμβαίνει με τα εγκλωβισμένα πνεύματα. Πλέον πιστεύω στην ύπαρξή τους. Δεν πρόκειται για μύθους, θρύλους, φαντασία. Συμβαίνει στην πραγματικότητα».

Το τέλος του σπιτιού και η κατεδάφιση

Όλοι αυτοί οι θρύλοι και οι ιστορίες για το σπίτι όμως σταμάτησαν το 1995. Κι αυτό γιατί εκείνη τη χρονιά η Βίλα Καλλέργη γκρεμίστηκε για να κτιστεί σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας. Πολλοί ήταν μάλιστα εκείνοι οι οποίοι θα ήθελαν να έχουν βρεθεί εκεί πριν ακόμη κατεδαφιστεί για να επιβεβαιώσουν ή να ακυρώσουν όλα όσα είχαν ακούσει. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό κτήριο στην Αττική με μια τέτοια ιστορία να το συνοδεύει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις