ΜΟΛΑΟΙ. Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πακίων «Η Βρυσούλα»με την διάθεση να κρατηθεί το χωριό ζωντανό πραγματοποίησε και φέτος τη Γιορτή του Πατέρα, την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Η ημέρα ξεκίνησε με αρτοκλασία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου υπέρ των πατερών Πακιωτών και μετά το περάς της θειας λειτουργίας έλαβε χώρα εκδήλωση στο καφενείο «Το Πακιώτικο».

Τους παρευρισκόμενους υποδέχθηκε με χαιρετισμό ο πρόεδρος τους Συλλόγου κ. Σπύρος Καρούνης, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός από τη γραμματέα κα Δήμητρα Κρυπωτού που παρουσίασε και την εκδήλωση.

Ομιλητής ήταν ο εφημέριος του χωριού πατέρας Παναγιώτης Λεγάκης, ο οποίος πραγματικά καθήλωσε τους θαμώνες με το μεστό και γεμάτο νόημα λόγο του. Έναυσμα για τον π. Παναγιώτη ήταν το γεγονός ότι η κοσμική Γιορτή του Πατέρα συνέπεσε με την Κυριακή των Πατερών της Εκκλησίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος του χωριού κ. Καρούνης, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Μαυρομιχάλης, η Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου κα Αλειφέρη, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου μέλη από άλλους Συλλόγους και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με δυο ωραιότατα ποιήματα για τον Πατερά από την Πακιωτοπούλα Ευγενία Κουλούρη και με την ευχή του χρόνου να ανταμώσουν όλοι ξανά στον ίδιο χώρο.