ΕΛΛΑΔΑ. Oικονομικό όφελος που ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ είχε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Μετά από πολύμηνη έρευνα, οι Αρχές πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση σε περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης, της Αττικής, του Αγρινίου, της Κέρκυρας και της Σάμου, με αποτέλεσμα τη σύλληψη επτά ατόμων – 6 ανδρών και μίας γυναίκας.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα πέντε άτομα ως συνεργοί τους και 71 ως χρήστες της παράνομης υπηρεσίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, της προστασίας των συνδρομητικών υπηρεσιών και της διακεκριμένης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από το 2017, είχαν αναπτύξει μία ιδιαίτερα οργανωμένη και πολυεπίπεδη υποδομή παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικού οπτικοακουστικού περιεχομένου μέσω Διαδικτύου (IPTV), η οποία λειτουργούσε αδιάλειπτα επί σειρά ετών και εξυπηρετούσε μεγάλο αριθμό χρηστών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., η βάση δεδομένων που εντοπίστηκε εμφάνιζε περισσότερους από 86.000 πελάτες-τελικούς χρήστες, ενώ το συνολικό περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται σε τουλάχιστον 7.000.000 ευρώ, με τη συνολική ζημία των νόμιμων παρόχων να εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 50.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις