ΣΠΑΡΤΗ. Αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 9.30 πρωί θα πραγματοποιηθεί η εξ’ αναβολής Γιορτή για την Ημέρα των Ηλικιωμένων στο Πάρκο Γουδέ. Την εκδήλωση διοργανώνει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ‘Μέριμνα’, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία.

«Με την συμμετοχή παιδιών, ενηλίκων και ηλικιωμένων, εθελοντών και χορηγών, θα τιμήσουμε τα ηλικιωμένα άτομα των οικογενειών μας και της κοινότητάς μας, θα δείξουμε την εκτίμησή μας για τα άτομα αυτά που μας μεγάλωσαν, μας στήριξαν και μας αγάπησαν», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Η 1η Γιορτή για την Ημέρα των Ηλικιωμένων έχει ως θέμα ‘Κίνηση & Ευεξία στη Τρίτη Ηλικία’. Στόχος είναι η προαγωγή της ψυχικής ισορροπίας και ευεξίας των ηλικιωμένων, καθώς η άσκηση βελτιώνει την υγεία, ενισχύει την ευκινησία, την ζωντάνια, την ανάπτυξη της κοινωνικής επαφής και την απόκτηση νέων ενδιαφερόντων. Σε γιορτινό κλίμα, το πρόγραμμα της Ημέρας περιλαμβάνει περπάτημα, ήπιες ασκήσεις στην ύπαιθρο, παιδική εκδήλωση, επίδειξη αυτοάμυνας, δωρεάν μέτρηση πίεσης και έλεγχος σακχάρου, και σύντομες ομιλίες ενημέρωσης.

Τους συμμετέχοντες περιμένουν νόστιμα γλυκά, χυμούς, καφέδες & όμορφα δώρα, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Notospress και το Notos Radio 94.9