ΣΠΑΡΤΗ. Το Άσυλο Ανιάτων της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, που βρίσκεται στη Μαγούλα, επισκέφθηκε την Κυριακή 5 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Κάστρου Γερακίου. Συγκεκριμένα, την ομάδα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της κ. Δημήτρης Κούρλας με τη σύζυγο του, ο προπονητής κ. Νείλος Καρράς, ο ποδοσφαιριστής Χρήστος Σακελαρίου, ενώ το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος. Οι επισκέπτες προσέφεραν τρόφιμα και λάδι που είχαν συγκεντρωθεί κατά την διάρκεια των ημερών των Χριστουγέννων.

Αφού εκκλησιάστηκαν, οι επισκέπτες από το Γεράκι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος από τον υπεύθυνο ιερέα π. Ιωάννη Πορφύρη, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από τα εικαστικά έργα των τροφίμων, τα οποία εκτίθενται σε αίθουσες του ασύλου, ενώ της προσοχής τους δε θα μπορούσε να διαφύγει ο μεγάλος αριθμός μεταλλίων που οι τρόφιμοι έχουν κερδίσει σε αγώνες ατόμων με ειδικές ανάγκες.

«Η αλήθεια είναι πως δεν νιώσαμε ότι βρισκόμασταν σε κάποιο ίδρυμα αλλά σε μια οικογένεια με μια πολλή-πολλή μεγάλη αγκαλιά», λέει περιγράφοντας τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη στο Άσυλο Ανιάτων ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου Χρήστος Μπαλαμπάνος και προσθέτει: «Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο όπως και τους πολύτιμους συνεργάτες του για το θεάρεστο έργο που προσφέρουν σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας».

«Αποχωρώντας συγκινημένοι από τις εγκαταστάσεις του ασύλου υποσχεθήκαμε πολύ σύντομα να είμαστε και πάλι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί μετά από αυτή την επίσκεψή μας νιώσαμε καλύτεροι άνθρωποι», σημειώνει ο κ. Μπαλαμπάνος που δεν παραλείπει να εκφράσει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της φιλανθρωπικής δράσης: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συγχωριανούς μας που στήριξαν την προσπάθεια μας αλλά ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές όλων των τμημάτων του Κάστρου Γερακίου γιατί ήταν δική τους η ιδέα για την συγκέντρωση των τροφίμων. Τέτοιες κινήσεις στις δύσκολες εποχές που ζούμε δίνουν ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας».