ΣΠΑΡΤΗ. Στην οργάνωση επαναλαμβανόμενου εξειδικευμένου σεμιναρίου επιμόρφωσης σε θέματα Αρχείων των Υπαλλήλων – Συνδέσμων που είχαν οριστεί με αυτή την ιδιότητα από τις Δημόσιες Υπηρεσίες του Νομού Λακωνίας, προχώρησε η υπηρεσία των Γ.Α.Κ. –Αρχείων Ν. Λακωνίας, στις 4 και 11 Απριλίου.

Το σεμινάριο είχε θέμα «Υπάλληλος – Σύνδεσμος, ισχυρός κρίκος στην αλυσίδα της Δημόσιας Διοίκησης» και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο αναγνωστήριο της Υπηρεσίας. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου συζητήθηκαν, αναλύθηκαν, επεξηγηθήκαν θέματα, προβληματισμοί και ενέργειες σχετικά με τη διαφύλαξη των αρχείων των Δημοσίων Υπηρεσιών και τις αρχές συνεργασίας τους με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, συμβάλλοντας έτσι στη σύγχρονη και λειτουργική τήρηση των Αρχείων μέσω ενός συστήματος εποπτείας και ελέγχου της δημόσιας αρχειακής παραγωγής.

Τα ΓΑΚ-Αρχεία Ν. Λακωνίας «ευχαριστούν θερμά τόσο τους Προϊσταμένους των Δημοσίων Υπηρεσιών όσο και του ίδιους τους Υπαλλήλους – Συνδέσμους που με την πρόθυμη συμμετοχή τους συμβάλλουν στην ανάδειξη και κατά συνέπεια στη δρομολόγηση των διαδικασιών εκκαθάρισης και διάσωσης του αρχειακού υλικού, με την προοπτική της προσφοράς στην Ιστορία του Τόπου».