ΣΠΑΡΤΗ. Σύγχυση έχει δημιουργηθεί στην εκλογική περιφέρεια Αμυκλών και Φάριδος σχετικά με τις εκλογές για τον Δήμο. Ενώ αρχικά δημότες της περιοχής είχαν υπογράψει ότι δεν θα ψηφίσουν, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση της περιοχής και της ζωής τους από τους Ρομά, (video) σήμερα τα πράγματα φαίνεται ότι αλλάζουν.

Η υποψηφιότητα συμβούλων από τις συγκεκριμένες περιοχές, σχεδόν σε όλους τους συνδυασμούς, θα επηρεάσει τους πολίτες και δεν αποκλείεται να «σπάσει» το εμπάργκο και να ψηφίσουν.

Σε αυτή την εξέλιξη ενδέχεται να ευνοηθούν συνδυασμοί όπως αυτός του Σταύρου Αργειτάκου αφού οι πιέσεις σε πολίτες είναι αφόρητες ώστε να πάνε στην κάλπη. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στο ψηφοδέλτιο Αργειτάκου συμμετέχουν πολίτες από τις Αμύκλες, που μέχρι χθες κατήγγειλαν τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο και την Πολιτεία για την κατάντια των χωριών από τους Ρομά…

Οι πολίτες πρέπει να επαγρυπνούν γιατί ενδέχεται να απέχουν όσοι θέλουν να καταγγείλουν την δημοτική αρχή αλλά να ψηφίσουν όλοι όσοι την αποδέχονται. Σε αυτή την περίπτωση η αποχή θα είναι τραγικό σφάλμα αφού θα αναδείξει σε πρώτη δύναμη την σημερινή Δημοτική Αρχή που έχει ευθύνη για τον χειρισμό των θεμάτων με τους Ρομά.