ΣΠΑΡΤΗ. Στις 29-30-31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου του 2015 θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη το Συνέδριο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ - Καναδά. Έχει καθιερωθεί κάθε 5 χρόνια το συνέδριο να γίνεται στη Σπάρτη. Έτσι το καλοκαίρι πλήθος ομογενών Λακώνων από πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά θα καταλήξουν στη Σπάρτη προκειμένου μέσα από το Συνέδριό τους να καθορίσουν την πορεία της Ομοσπονδίας.

Τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες ρυθμίζει αυτές τις ημέρες, ευρισκόμενος στη Σπάρτη, ο νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Χίος.

Μιλώντας στο notospress.gr και στο Νότος 94.9 fm ανέφερε ότι έχει έρθει η ώρα να «επιστρέψουν» οι νέες γενιές της Ομογένειας και να γνωρίσουν την πατρίδα των παππούδων και γονιών τους.

«Στόχος μας είναι με δημοκρατικό τρόπο να πάρουμε αποφάσεις και να υλοποιήσουμε δράσεις που θα λύσουν προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας και θα δρομολογήσουν εξελίξεις που θα φέρουν πιο κοντά τις νέες γενιές της Πατρίδας με αυτές της Ομογένειας» θα μας πει ο κ Χίος που δηλώνει και δείχνει άνθρωπος χαμηλών τόνων ενώ από την πρώτη στιγμή δείχνει μεθοδικός και αποτελεσματικός.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Ηλία Μπόνου τονίζει ότι η κρίση στην Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ύφεσης αλλά χρειάζεται ακόμα μεγάλη προσπάθεια. «Η ανηφόρα είναι δύσκολη» λέει χαρακτηριστικά. Οι ομογενείς επενδυτές προσανατολίζονται σε επενδύσεις στην ιδιαίτερη πατρίδα τους αλλά κάποια πράγματα πρέπει να διορθωθούν με πρώτο το κλίμα της σταθερότητας.

Ο Δημήτρης Χίος κατάγεται από την Φάριδα, ζεί στην Ουάσιγκτον (όπου εργαζόταν) και φαίνεται αποφασισμένος να οργανώσει σε συνεργασία με τα μέλη της Ομοσπονδίας και τις αρχές της Λακωνίας ένα σημαντικό συνέδριο. Είναι άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση και στην οικονομία και με σημαντική θητεία σε Συλλόγους και Κέντρα Πολιτισμού της Ομογένειας.

Κατά την παραμονή του στη Σπάρτη είχε επαφές με την Εκκλησιαστική και Αυτοδιοικητική ηγεσία, με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων και ανθρώπους της επικοινωνίας.