ΛΑΚΩΝΙΑ. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ έχει προγραμματίσει για το μήνα Δεκέμβριο τις παρακάτω επιστημονικές δράσεις:

Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

Σε συνεργασία με την Α/βάθμια Εκπαίδευση και στα πλαίσια του «Κοινωνικού Σχολείου», το Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος», έχει προγραμματίσει την υλοποίηση βιωματικών παρεμβάσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας. Συγκεκριμένα:

• Την Τρίτη 02 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 09:00 το πρωί, η κα Παπαδοπούλου Ιωάννα σε συνεργασία με την νηπιαγωγό του 11ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης κα Παππά Χριστίνα , θα πραγματοποιήσει μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση νηπίων στην θεματική: «Νιώθω….Ανησυχία».

Παρεμβάσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

Σε συνέχεια της συνεργασίας της επιστημονικής ομάδας του «Διαύλου» με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στα πλαίσια του «Κοινωνικού σχολείου», τα επιστημονικά στελέχη μας θα υλοποιήσουν μια σειρά βιωματικών παρεμβάσεων στους μαθητές των 3ου και 4ου Γυμνασίου Σπάρτης. Συγκεκριμένα:

• Στο 3ο Γυμνάσιο Σπάρτης σε συνεργασία με την Δ/ντρια κα Ισαάκ Κων/να και την εκπαιδευτικό κ. Ζέρβα Μαρία, θα πραγματοποιηθεί βραχεία βιωματική παρέμβαση στην θεματική: «Διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου στο σχολικό περιβάλλον» στους έφηβους μαθητές της Α2 ’ τάξης, με συντονίστρια την κ. Γκουντούνα Ασπασία, την Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί στο χώρο του σχολείου.

• Την Δευτέρα 07 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί, στο χώρο του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης, θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό κ. Κουτσαλιάρη Ελισάβετ, δύο (2) δίωρες βιωματικές παρεμβάσεις στους εφήβους μαθητές των της Α2 & Α3 τμημάτων του Γυμνασίου με θέμα: «Αναγνώριση & Έκφραση Συναισθημάτων», με συντονίστριες τις κυρίες Καργάκου Κατερίνα & Γκουντούνα Ασπασία.

Σεμινάριο σε Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
Η Επιστημονική ομάδα του «Διαύλου», θα πραγματοποιήσει τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Τεχνικές Βιωματικής Μάθησης», το οποίο θα υλοποιηθεί στον χώρο συνεδριάσεων του Κέντρου Πρόληψης με εκπαιδεύτριες –συντονίστριες τις κυρίες Παπαδοπούλου Ιωάννα-Ψυχολόγο & Γκουντούνα Ασπασία-Κοινωνική Λειτουργό, κατά τις ημερομηνίες: 08, 10 & 15/12 και ώρες: 5:00-9:00μ.μ.