ΣΠΑΡΤΗ. Χθες Κυριακή 22 Νοεμβρίου, η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης (Γραφείο Νεότητος), ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης, διοργάνωσαν τον 1ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Δρόμου στη Μνήμη του Οσίου Νίκωνος «του Μετανοείτε».

Ο αγώνας που είχε σύνθημα «Τιμούμε τον Πολιούχο μας Όσιο Νίκωνα. Βοηθάμε το συνάνθρωπό μας» ξεκίνησε στις 11.00 και παρά τις κακές καιρικές συνθήκες αγκαλιάστηκε από την κοινωνία της Σπάρτης.

Όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά και όποιος άλλος επιθυμούσε, συνεισέφεραν με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα διανεμηθούν στα Ιδρύματα της τοπικής Εκκλησίας και σε άπορες οικογένειες του τόπου μας. Στον αγώνα συμμετείχαν περισσότεροι από 150 δρομείς κυρίως παιδιά, αλλά και μεγαλύτεροι άνδρες και γυναίκες. Στην πορεία της διαδρομής υπήρχαν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, οι οποίοι μερίμνησαν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Κατά τον τερματισμό δόθηκαν σε όλους αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και μία εικόνα του Πολιούχου Αγίου μας ως ευλογία, ενώ το παρόν έδωσε και ο Σεβαστός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος βρέθηκε κοντά στους δρομείς για να τους συγχαρεί. Η απονομή επάθλων στους νικητές πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδια ημέρας και μετά το πέρας του Εσπερινού Ενθρονίσεως της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε στην ομιλία του ότι ο 1ος φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου στη μνήμη του Πολιούχου μας Οσίου Νίκωνος εντάσσεται στον εορτασμό της επετείου της συμπλήρωσης 60 ετών από τα εγκαίνια του περικαλλούς Ιερού Ναού του Αγίου στη Σπάρτη. Στη συνέχεια ευχαρίστησε το Δήμο Σπάρτης και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου ως συνδιοργανωτές της αθλητικής αυτής εκδήλωσης, καθώς και όλους τους συμμετάσχοντες στους οποίους απευθυνόμενος ευχήθηκε τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Νίκωνος στη ζωή τους.

Κατόπιν δόθηκαν τα μετάλλια στους πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας μαζί με τα αναμνηστικά της συμμετοχής και ως δώρα μια μεγάλη εικόνα του Αγίου και ένα βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας.