ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά στο βιωματικό σεμινάριο κινητικότητας τυφλών, παραπληγικών και πρώτης προσέγγισης στον αυτισμό, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:00 μ.μ. στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τη γνωριμία με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών braille, τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή με αναγνώστη οθόνης, τη βάδιση με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού, την κίνηση με τη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου, και το πρώτο βήμα για να έρθουμε πιο κοντά στον Άνθρωπο με αυτισμό.

Είτε από τη θέση του γονιού, του αδελφού, του φίλου, του συμμαθητή, του δασκάλου, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για τον αυτισμό, θα προσεγγίσουν βιωματικά τον Άνθρωπο με αυτισμό με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να επιτευχθεί η ισότιμη ενσωμάτωση του στην κοινωνία με στόχο την προαγωγή της εξέλιξής του.

Για το συγκεκριμένο βιωματικό σεμινάριο συνεργάζονται με το Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας εθελοντικά, η κ. Ελπίδα Κυριακίδου η οποία είναι Εργοθεραπεύτρια PRT και η κ. Γεωργία Μπολοβιτσιώτη, Ειδική Παιδαγωγός.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους τηλεφωνικά στο κινητό του προέδρου του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας κ. Παναγιώτη Αλεξανδράκη στο τηλέφωνο 6932-312-912.