Ολοταχώς για νέες ταυτότητες υψίστης ποιότητας και ασφαλείας πηγαίνουμε. Το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προβλέπει πως μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης νέων αστυνομικών ταυτοτήτων για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Έτσι, μέσα στους προσεχείς μήνες, θα αρχίσουμε να λαμβάνουμε κλήσεις προκειμένου να μεταβούμε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας και να εκδώσουμε νέα ταυτότητα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της οποίας γίνονται διαβουλεύσεις στο Υπουργείο που θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Στην αρμόδια επιτροπή μάλιστα μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας που αναμένεται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκδοση νέου Δελτίου ταυτότητας θα μας κοστίσει περίπου 10 ευρώ γεγονός αξιοπρόσεκτο αν σκεφτεί κανείς ότι ως σήμερα χρεωνόμασταν μονάχα για απώλεια ή φθορά της ταυτότητάς μας.

Η διαδικασία της αλλαγής επί το ασφαλέστερον των αστυνομικών μας ταυτοτήτων φαίνεται πως αποτελεί προϊόν πιέσεων διαφόρων αξιωματούχων των ΗΠΑ με αποκορύφωμα την συνομιλία Τσίπρα-Κέρι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Αμερικής στην Αθήνα. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και να «αξιοποιηθούν» έτσι από κυκλώματα πλαστογράφων. Κατόπιν αυτών, οι νέες αστυνομικές ταυτότητες ενδέχεται να φέρουν, πέραν του δακτυλικού αποτυπώματος, βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου εγγράφως ή με μικροτσίπ, ακόμα και «αποτύπωμα» της ίριδας!