ΣΠΑΡΤΗ. Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Εσυταθίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 μια εκπαιδευτική και συνάμα ψυχαγωγική εκδρομή του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας του Τσεραμιού.

Μικροί και μεγάλοι, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους και με επικεφαλής τον εφημέριο της ενορίας π. Παναγιώτη Λάτση και τις κατηχήτριές τους πρεσβυτέρα Γεωργία Λάτση και νηπιαγωγό κ. Φανή Λάζαρη, επισκέφθηκαν το πρωί το Ευγενίδειο Πλανητάριο όπου παρακαλούθησαν ένα παιδικό εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ με θέμα «Το άστρο της Βηθλεέμ».

Τόσο οι μικροί όσο και οι μεγαλύτεροι εντυπωσιάστηκαν από την ιδιαίτερη αυτή προβολή και τα εφέ, καθώς όλοι ένιωσαν πως πετούσαν στον αέρα και πως έβλεπαν από ψηλά όσα συνέβησαν στη Βηθλεέμ «...Τη νύχτα εκείνη τη χριστουγεννιάτικη…»

Επόμενος σταθμός όλων, μετά από ένα γλυκό κέρασμα και μια πορτοκαλάδα που με πολύ αγάπη είχε ετοιμάσει η πρεσβυτέρα για μικρούς και μεγάλους, ήταν το πολυθεματικό χριστουγεννιάτικο χωριό στην Παιανία, όπου για ένα ολόκληρο πεντάωρο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παίζοντας, αφού μπορούσαν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε όλα ή σε όποιο από τα σαράντα παιχνίδια ήθελαν! Καρουζέλ, παγοδρόμιο, αυτοκινητάκια, τρένα, τσουλήθρες, τραμπολίνο, έλκηθρα, βάρκες, μπάσκετ, αναρριχήσεις, ψάρεμα παιχνιδιών, τραγούδι, ζωγραφιές, εργαστήρια, ζαχαρωτά και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί και να ονειρευτεί κάθε παιδική ψυχή, ξετυλίχτηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών!

Με το χαμόγελο να φτάνει μέχρι τα αυτιά και τις καρδιές πλημμυρισμένες από ανείπωτη χαρά, έφτασε η ώρα της επιστροφής στην Ενορία του Τσεραμιού. Μικροί και μεγάλοι ευχαρίστησαν από τα βάθη της καρδιά τους τον π. Παναγιώτη και τις κατηχήτριες για αυτή την όμορφη εκδρομή, ευχόμενοι ο ένας στον άλλον υγεία και κάθε καλό για τη νέα χρονιά που σε λίγες μέρες θα ερχόταν!

Φωτογραφίες: Γ.Π.Λ., Σ.Τ.Α.