ΣΠΑΡΤΗ. Σε καταγγελία προέβη πολίτης της Σπάρτης, μητέρα μικρού παιδιού, σχετικά με ατύχημα που συνέβη την περίοδο των Χριστουγέννων. Η νεαρή μητέρα η οποία παρέστη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου, κατήγγειλε την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του μικρού παιδιού της στην Φάτνη του Χριστού που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Συγκεκριμένα με επιστολή της τόνισε ότι λόγω ζημιάς που είχε γίνει στα στοιχεία της Φάτνης το μικρό της τραυματίστηκε παίζοντας τις ημέρες των διακοπών.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και ο Δήμαρχος ζήτησαν συγνώμη από την πολίτη αλλά δεν έδωσαν τον λόγο στον αρμόδιο για την διακόσμηση της πλατείας κ. Τσαγγαρούλη, ο οποίος έχει την άποψη ότι η διακόσμηση της πλατείας υπέστη δόλιες ζημιές από ασυνείδητους καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, με αποτέλεσμα να καθίσταται έτσι ακατάλληλη ειδικά αν κάποιοι ανύποπτοι χρησιμοποιούν τον διάκοσμο ως παιδική χαρά.

Να σημειωθεί ότι ειδικά στον Δήμο Σπάρτης σχεδόν σε κάθε εορταστική περίοδο, εδώ και χρόνια, παρατηρούνται δυσλειτουργίες γύρω από την διακόσμηση και διαμόρφωση των δημοτικών χώρων, που συνήθως έχουν θύματα ή εν δυνάμει θύματα τα μικρά παιδιά που θέλουν να χαρούν τις εορτές. Είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τις Αρχές.