ΣΠΑΡΤΗ. Η Δικλίς, Μεσίτες Ασφαλίσεων, αποφάσισε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου να συμμετάσχει στην Πανελλαδική Απεργία.

Η εταιρεία υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες της ΕΑΔΕ (Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος) και, διαμαρτυρόμενη για «την καταστροφή που θα επιφέρει η πρόταση για το Ασφαλιστικό, συνυπολογίζοντας και τις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις των επομένων ετών, αποφάσισε να κλείσει τα γραφεία της σε Σπάρτη, Αθήνα, Καλαμάτα & Κύθηρα.»

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα στο Συλλαλητήριο συνδικαλιστικών και Επιστημονικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί στην Πλ. Κλαυθμώνος στην Αθήνα, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 11.00 σημειώνεται:

«Συσπειρώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί με όλες τις επαγγελματικές τάξεις και το σύνολο της κοινωνίας, παλεύοντας για την ανατροπή της λογικής που αποδυναμώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί ανεργία, υπανάπτυξη, μετανάστευση και εντείνει τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και άλλων γκρίζων ζωνών στην οικονομία.

Ζητούμε από τη Κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την Αναλογιστική μελέτη που έχει αποστείλει– κατά δήλωση των εκπροσώπων της – στους θεσμούς, για τη σύνταξη του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα.

Οι εκπρόσωποι Επιστημονικών φορέων και Επαγγελματιών δηλώνουν ότι :
• Συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις και είναι σε κοινή κατεύθυνση για την κλιμάκωση των δράσεων μας το επόμενο διάστημα.
• Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις των επί μέρους επιστημονικών φορέων, αγροτών και άλλων επαγγελματιών και ζητούν να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, κοινωνικά δίκαιο, με προοπτική και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.
• Συμμετέχουν δυναμικά στη Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και καλούμε τα Μέλη μας και όλη την κοινωνία να συμμετέχει ενεργά στην παραπάνω κινητοποίηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου όπου και ελήφθησαν οι παραπάνω αποφάσεις συμμετείχαν και συμφώνησαν εκπρόσωποι των παρακάτω Φορέων: ΤΕΕ, ΟΕΕ, ΓΕΕ, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ΔΣΑ, ΕΟΟ, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Συμβολαιογράφων Ελλάδος, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών και η Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας.