ΜΟΛΑΟΙ. Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Ενότητα, συνδικαλιστική παράταξη εργαζομένων στο Νοσοκομείο των Μολάων, με σχετική ανακοίνωσή της, χαιρετίζει και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στα «μπλόκα της αντίστασης» των αγροτών της Λακωνίας.

Στο κείμενο σημειώνεται ότι «Μετά τη συρρίκνωση των κοινωνικών αγαθών, της υγείας, της παιδείας, της ενέργειας, κ.λ.π., σιγά σιγά όλες οι κοινωνικές ομάδες και οι επαγγελματικοί κλάδοι τίθενται στο στόχαστρο με απώτερο σκοπό την πλήρη εξαθλίωση τους». Όμως το αγροτικό ζήτημα δεν είναι απλό, τονίζουν, μας αφορά όλους.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου των Μολάων συνδέουν τον αγροτικό κλάδο με την βιολογική επιβίωση όλων μας και κατηγορούν τις Ευρωπαϊκές πολιτικές πως «οδήγησαν τους αγρότες σε πλήρη εξάρτηση απο τις κεντρικούς σχεδιασμούς της παραγωγής έτσι όπως την κατεύθυναν μέσω των επιδοτήσεων που αποτελούσαν μόνο «ψίχουλα» απο τα τεράστια ποσά που διακινούνταν και κατέληγαν στα ταμεία των πολυεθνικών εταιρειών μέσω της αγοράς φυτοφαρμάκων, σπόρων, λιπασμάτων, εξοπλισμού ενταντικοποίησης κ.λ.π, ενώ χιλιάδες αγρότες οδηγήθηκαν σταδιακά σε οικονομική ομηρία με την υπερχρέωση τους στις τράπεζες και την υποθήκευση της γης τους.

Είναι ξεκάθαρο πιά ότι τα κόμματα, οι κομματικά ελεγχόμενοι συνεταιρισμοί, οι κυβερνήσεις, οι πολιτικές της Ε.Ε., το ευρώ, έπαιξαν το ρόλο τους στη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και τη μείωση του αγροτικού κόσμου, με συνέπεια να διαρραγεί η βάση του παραγωγικού ιστού της χώρας, που παραδοσιακά στηριζόταν στην αγροτική παραγωγή».

Στην ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής παράταξης εργαζομένων του Νοσοκομείου των Μολάων υπογραμμίζεται ότι «Το φορολογικό και το ασφαλιστικό αποτελούν μόνο την κερκόπορτα μέσω της οποίας θα εισβάλλουν, με στόχο την αρπαγή των περιουσιακών μας στοιχείων και της γης μας από μεγαλοϊδιοκτήτες. Μετά την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 6 χρόνων, σειρά έχουν τα σπίτια μας, η γη μας, με απώτερο στόχο τη μετατροπή μας από ελεύθερους πολίτες σε δουλοπάροικους.
Δεν υπάρχει σωτηρία, δεν υπάρχει ζωή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των τοκογλύφων και το ύπουλο υπερ-όπλο του ευρώ».

Καταλήγοντας υποστηρίζουν ότι «οι αγρότες μπορούν και πρέπει να ενεργοποιήσουν τη συλλογική δύναμη της κοινωνίας. Πρέπει να παλέψουμε όλοι ενωμένοι ενάντια στην υποδούλωσή μας. Πρέπει πάση θυσία να σώσουμε τη γη μας, να την αγαπήσουμε απο την αρχή, να πάρουμε το σχεδιασμό της ζωής μας και της παραγωγής μας στα χέρια μας», ενώ για άλλη μια φορά δηλώνουν απερίφραστα «Είμαστε μαζί σας».