ΛΑΚΩΝΙΑ. Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 το έργο με τίτλο: «Δημοπρατήθηκε το έργο «Συντήρηση της με αριθμό 13 Επ. Ο. Ανώγεια –Γοράνοι – Καστάνια από 7ο χιλ. Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου δια Παλαιοπαναγιάς – Ξηροκαμπίου – Καμινίων – Πολοβίτσας – Κουρτσούνας και Άρνης και Τραπεζοντή – Παλαιοπαναγιά και της με αριθμό 15 Επ. Οδού διακλάδωση Καμινίων και Ποταμιάς από 19ο χιλ. Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου» προϋπολογισμού 400.000,00€ από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Το έργο προβλέπει να εκτελεσθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις των παραπάνω οδών που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος των οδών, καθώς και επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων.

Με την ευκαιρία δημοπράτησης του έργου, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα δήλωσε ότι η συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου κρίθηκε επιτακτική διότι η κατάστασή του κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω υψομέτρου και γεωμορφολογίας της περιοχής, επιδεινώνεται σωρευτικά, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί σημαντικές φθορές τόσο ο ασφαλτοτάπητας όσο και τα τεχνικά έργα. Η κ. Τζανετέα συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προγραμματίσει τις επόμενες ημέρες τη δημοπράτηση σημαντικών έργων συντήρησης και οδοσήμανσης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Λακωνίας. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις υποδομές μας γιατί θεωρούμε ότι, μετά και την παράδοση του δρόμου Λεύκτρου – Σπάρτη πριν το Πάσχα, ο κυκλοφοριακός φόρτος προς το Νομό Λακωνίας θα αυξηθεί.