ΛΑΚΩΝΙΑ. Στην τελευταία σύσκεψη που διενεργήθηκε στο ΚΥΣΕΑ για το ζήτημα της φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων ανά περιφέρεια φαίνεται ότι, σε επίπεδο Πελοποννήσου, προτάχθηκαν ως καταλληλότεροι χώροι για να δεχθούν το μεγαλύτερο όγκο μεταναστών τα αεροδρόμια της Τριόδου στην Αρκαδία και αυτό της Σπάρτης στη Λακωνία. Μάλιστα, δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν η πρόταση του ΚΥΣΕΑ να φτάνει εντός ολίγων ημερών στις Περιφέρειες και τους Δήμους οι οποίοι και θα πρέπει να γνωμοδοτήσουν εκ νέου.

Μέχρι στιγμής πάντως και συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο της Σπάρτης έχουμε ως δεδομένη τη θέση του Δήμου Σπάρτης όπως αυτή διατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Απριλίου, σύμφωνα με την οποία «ο Δήμος δεν διαθέτει στην επικράτειά του χώρο κατάλληλο για την φιλοξενία προσφύγων».

Επιπλέον, ούτε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου φαίνεται έτοιμος να δεχτεί άνευ όρων τις προτάσεις του ΚΥΣΕΑ αφού όταν ρωτήθηκε για τη σχετική σύσκεψη απάντησε: «Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για τα περί απόφασης του ΚΥΣΕΑ για εγκατάσταση μεταναστών στην Τρίοδο και το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Σπάρτης». « Έχουμε απομονώσει ακραίες φωνές της περιοχής μας για το θέμα», συμπλήρωσε ο κ. Τατούλης ο οποίος εξάλλου υποστήριξε ότι ανάγκασε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να ακούσει το σχεδιασμό της Περιφέρειας για το θέμα.

Και ναι μεν η Περιφέρεια φαίνεται και φέρεται πρόθυμη να εκμεταλλευτεί τις δομές της και ο Δήμος Σπάρτης απρόθυμος να αρνηθεί στήριξη και βοήθεια των προσφύγων που θα βρεθούν στην επικράτειά του, όμως η συγκεκριμένη πρόταση μάλλον δεν θα βρει εύκολα συμμάχους στην αυτοδιοίκηση…

Πληροφορίες από BEST TV