Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

-Λαϊκή αγανάκτηση , υπάρχει και μάλιστα οξυμένη στο έπακρον.
-Διάθεση για αγώνα , ρήξη και ανατροπή , υπάρχει !

ΤΟΤΕ γιατί η κοινωνία δεν αντιδρά και δεν μάχεται ; Γιατί αυτός ο πεσιμισμός , η αδιαφορία , η παραίτηση , η μοιρολατρία και το "κλείσιμο του σκαντζόχοιρου" ο καθένας για τον εαυτό του ;

Πιστεύω πως η βασική αιτία για αυτό είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει ακόμα μια αριστερή πολιτική δύναμη που να πείθει , για να μπει μπροστάρης σε έναν ανένδοτο - ασυμβίβαστο αγώνα , συναγείροντας κι εμπνέοντας σ' ένα όραμα τις λαϊκές δυνάμεις , οι οποίες ακόμα δεν έχουν συνέλθει από το πολιτικό σοκ που υπέστησαν με αιτία όσα βίωσαν από το Γενάρη του 2015 έως και σήμερα !

Ο κόσμος για να στοιχηθεί σε λαϊκό αγώνα με ριζοσπαστικό-ανατρεπτικό χαρακτήρα πρέπει να πιστέψει ότι αυτός ο αγώνας θα είναι (επιτέλους) αποτελεσματικός κι όχι συμβολικού χαρακτήρα , μια ακόμα (δηλαδή) ντουφεκιά στον αέρα .

Δυστυχώς , ο κόσμος , έχει ακόμα νωπή την ανάμνηση του "μεγαλειώδους κινήματος των αγανακτισμένων" του οποίου αποτέλεσμα ήταν η κατάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και η συνέχιση (επί το σκληρότερον) των βάναυσων αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών .

Οι κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις δεν εκβιάζονται . Ωριμάζουν και καρποφορούν σε στιγμή που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει .

Άρα , όσοι πιστεύουμε σε αρχές και αξίες μιας άλλης πορείας , για μια κοινωνία δίκαιη χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο , για μια χώρα πραγματικά ανεξάρτητη κι ένα Λαό κυρίαρχο και νοικοκύρη στο σπίτι του , ας μην απογοητευόμαστε !

Ας συνεχίσουμε να ρίχνουμε σπόρο στην κοινωνία , ας "φυσάμε" κάθε μικρή ή μεγάλη μεγάλη σπίθα που ανάβει κοντά μας κι ας μην σταματάμε να πιστεύουμε πως :

"Φωτιά εδώ ...φωτιά εκεί...φωτιά παραπέρα ...κάποια στιγμή θα γίνουν πυρκαγιά".