ΚΥΘΗΡΑ. Ο Αντώνης Λαμπρινίδης, δημοσιογράφος στα Κύθηρα που δοκιμάζονται αφού για μια ακόμη εβδομάδα παραμένουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κίσσαμο λόγω της τεχνικής βλάβης που κρατά δεμένο το ΒΙΝΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ στον Πειραιά, προχώρησε στην ανάρτηση που θα διαβάσετε παρακάτω. Ο κ. Λαμπρινίδης καταγγέλλει ότι το πλοίο δεν αντιμετωπίζει ένα απλό τεχνικό πρόβλημα αλλά κάποια βλάβη μη επανορθώσιμη, ότι η ΛΑΝΕ, παρά τα όσα ανακοινώνει, το γνωρίζει και έχει προχωρήσει σε απόλυση του προσωπικού και απενεργοποίηση του πλοίου ενώ ζητά επιτακτικά την απόσυρση της εταιρείας από τη γραμμή.

«Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες όλο το πλήρωμα, εκτός του Πλοιάρχου, έλαβε την απόλυση του από το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» και το πλοίο απενεργοποιήθηκε.
Τα πολλαπλά προβλήματα της μεσαίας κυρίας μηχανής, όπου υπάρχουν εξαρτημένα και τα συστήματα bow thrust {σ.σ. συστήματα ταχείας αλλαγής διεύθυνσης πλοίου κατά την διάρκεια ελλιμενισμού} φαίνεται ότι είναι αδύνατον να αποκατασταθούν.
Η περαιτέρω χρήση του πλοίου με συνέχιση των ταξιδιών του μόνον με τις δύο πλευρικές μηχανές (που και αυτές έχουν ορισμένα προβλήματα) έχει αποκλεισθεί και δεν είναι δεκτή από την επιθεώρηση εμπορικών πλοίων, παρόλο που έγινε δεκτή από τον Ιταλικό νηογνώμονα της εταιρείας, RINA (και εδώ ίσως θα έπρεπε να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση για το πως επείσθη ο νηογνώμονας....).
Το πλοίο λοιπόν βρίσκεται απενεργοποιημένο, χωρίς πλήρωμα πλέον στο Πέραμα. Ταυτόχρονα τα λιτά και λιγόλογα δελτία της πλοιοκτήτριας εταιρείας αφήνουν τον κόσμο να πιστεύει ότι δεν τρέχει τίποτε, «κάτι περαστικό είναι και θα διορθωθεί».
Καλά λίγη ντροπή δεν υπάρχει κύριοι. Ένα ολόκληρο νησί καθημερινά χάνει εκατοντάδες επισκέπτες στην παραγωγικότερη τουριστική περίοδο της χρονιάς. Εκατοντάδες επαγγελματίες βλέπουν το εισόδημα τους να πιάνει το ναδίρ, την στιγμή που όλη η υπόλοιπη Ελλάδα έχει overbooking στις κρατήσεις τα Κύθηρα αντιμετωπίζουν την μοναξιά και την απομόνωση και προσπαθούν με μεγάλες θυσίες να τροποποιήσουν, στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου, τον τρόπο προσπέλασης των επισκεπτών, και να τους πληροφορήσουν ότι υπάρχει και η συνεχής σύνδεση με την γειτονική Νεάπολη Λακωνίας καθώς και η αεροπορική πρόσβαση. Αυτό όμως δεν διορθώνει την μεγάλη ζημία που έχει συμβεί μέχρι τώρα.
Άραγε κύριοι της ΛΑΝΕ θα αποζημιώσετε εσείς όλους αυτούς, για την δική σας ανικανότητα να διαχειριστείτε σωστά από τις αρχές αυτού του χρόνου η μάλλον αυτής της περιόδου που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, τα υπάρχοντα ήδη προβλήματα των μηχανών του πλοίου ;
Και γιατί κύριοι το πλοίο όλη αυτή την περίοδο πήγαινε με χαμηλή ταχύτητα και «έκανε τόσες ώρες να φθάσει στους προορισμούς του; Μήπως τελικά τα προβλήματα ήτανε γνωστά και η μεσαία μηχανή λειτουργούσε μόνον σε μικρά διαστήματα κατά τις προσεγγίσεις μόνον;

Σταματήστε λοιπόν τα ψέματα και πάψτε να εκμεταλλεύεστε τις γνωριμίες και τα γνωστά τρυκ των κύκλων σας και ενημερώστε ΑΜΕΣΑ τον κόσμο για την πραγματική κατάσταση γιατί λέτε συνέχεια ΨΕΜΜΑΤΑ.
Επιτέλους ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ διότι πια δεν έχετε πλοίο αλλά απλά μια βελτιωμένη ΓΑΛΕΡΑ και δεν νομίζω ότι κάποιος θα ρισκάρει να επιβιβαστεί έστω και εάν «πείσετε κάποιους» να το αφήσουν να επαναλάβει τα δρομολόγια προκειμένου να μην βάλετε βαθειά το χέρι στην τσέπη όπως οφείλατε να το έχετε κάνει εδώ και πολύ καιρό τώρα.
Είστε απλά μια ντροπή για την ακτοπλοΐα.... αλλά και για την περήφανη Ελληνική ναυτιλία...»

Και ο Αντώνης Λαμπρινίδης επανήλθε για να εξηγήσει με περισσότερες λεπτομέρειες το τεχνικό ζήτημα που αντιμετωπίζει το ΒΙΝΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ εξηγώντας γιατί οι βλάβες του είναι ανεπανόρθωτες.

«Στο πλοίο λοιπόν, κατά την διάρκεια του πλου του την 19η Ιουνίου, συνέβη βλάβη στην μεσαία κυρία μηχανή του η οποία αφορούσε υπερθέρμανση των κουζινέτων βάσεως 6 και 7 της μηχανής. Από πιθανή αμέλεια πληρώματος {crew negligence }, η κατάσταση δεν ελέγθηκε επαρκώς και η βλάβη δεν περιορίστηκε στην καταστροφή και απώλεια μόνο των εν λόγω μετάλλων των τριβέων {ως είθισται} αλλά δυστυχώς επεκτάθηκε και στα αντίστοιχα κομβία του στροφαλοφόρου άξονα τα οποία υπερθερμάνθηκαν σε πολύ υψηλό σημείο {μελάνιασαν κοινώς}, με αποτέλεσμα να επέλθει μεταβολή της υφής τους από 300 σε 600 brinell.

Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά ο στροφαλοφόρος αυτός άξονας είναι πλέον μάλλον ακατάλληλος για περαιτέρω χρήση και λειτουργία (ουσιαστικά οιοιδήποτε καινούργιοι τριβείς κανονικοί η undersized τοποθετηθούν στην πρώτη η δεύτερη λειτουργία θα υποστούν ζημία λόγω της διάφορης σκληρότητας του συγκεκριμένου άξονα στα επίμαχα σημεία). Φυσικά δε είναι μη αποδεκτός από οιανδήποτε επιθεώρηση νηογνώμονα και ελεγκτικής αρχής.

Δηλαδή με δύο λόγια η μοναδική λύση είναι η άμεση αντικατάσταση του στροφαλοφόρου άξονα της μηχανής με ανταλλακτικό καινούργιο.

Το πλοίο μόνο με τις δύο μηχανές του μπορεί να ταξιδέψει έως 13 περίπου μίλια αλλά ατυχώς έχει τεράστιο πρόβλημα με τις λεπτές μανούβρες που χρειάζονται για τις προσεγγίσεις του στα λιμάνια προορισμού του (Διακόφτι-Αντικύθηρα-Κίσσαμος).

Όλα αυτά σημαίνουν ότι το πλοίο δεν είναι δυνατόν να εκτελέσει πλέον ασφαλείς πλόες και από ότι πληροφορηθήκαμε θα ακολουθήσει και σχετική ανακοίνωση και δελτίο τύπου από την πλοιοκτήτρια εταιρεία εντός των προσεχών ωρών.

Παρόλα αυτά το πλοίο σήμερα ακολούθησε το προαναγγελθέν πρόγραμμα του (περάτωση της άρμοσης της μηχανής και προσπάθεια επανεκκίνησης και δοκιμής της μηχανής. Κατά την διάρκεια της δοκιμής «ξανακτύπησε» το Νο 6 κουζινέτο και η μηχανή σταμάτησε και πάλι). Φημολογείται δε ότι δεν έγινε άμεσα γνωστή η κατάσταση στην γέφυρα με αποτέλεσμα να μεταβεί ο πλοίαρχος επί τόπου όπου διαπίστωσε το γεγονός και κατόπιν αυτού έληξε η δοκιμή και ο Πλοίαρχος έφυγε από το πλοίο.

Περαιτέρω πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την απαραίτητη ανακοίνωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία το αρμόδιο τμήμα του Υ.Ε.Ν. θα κηρύξει την εταιρεία έκπτωτη από την άγονη ακτοπλοϊκή γραμμή και θα επανακηρύξει την μίσθωση της από άλλο πλοίο. {Πράγμα πολύ δύσκολο λόγω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου και της ανυπαρξίας καταλλήλου πλοίου για την γραμμή}.

Ίσως πλέον θα πρέπει να παρθεί η απόφαση ότι το πλοίο δεν θα επιστρέψει πλέον αυτό το καλοκαίρι στην ενεργό δράση, καθώς και ότι δεν θα εξευρεθεί άλλο κατάλληλο πλοίο για την γραμμή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επέρχεται κατάργηση της γραμμής εφόσον θα είναι εν ενεργεία η σχετική προκήρυξη η οποία πιθανόν δεν θα τύχει ανταπόκρισης.

Τουλάχιστον λοιπόν για εφέτος μάλλον ο Δήμος και οι επαγγελματίες του νησιού θα πρέπει να συγκεντρώσουν τις προσπάθειες τους σε εναλλακτικές λύσεις όπως:

α) Πύκνωση και πολλαπλότητα αεροπορικών δρομολογίων
β) Πολλαπλασιασμός δρομολογίων από Νεάπολη
γ) Δυνατότητα σύνδεσης με ημερόπλοιο με Κίσσαμο, Καλαμάτα και Γύθειο (το οποίο θα πάρει και τμήμα της επιδότησης η οποία θα εκπέσει από την Λ.Α.Ν.Ε.)
δ) Διαφοροποίηση της πληροφόρησης τουριστικών πρακτόρων και επισκεπτών με συνεννόηση Δημοτικής αρχής και επαγγελματιών του νησιού.

Φυσικά όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι θα καταργηθεί η σύνδεση με Πειραιά έως ότου φυσικά εξευρεθεί κατάλληλο πλοίο που θα διεκδικήσει την κυριότητα της γραμμής.
Οπωσδήποτε τα ερωτηματικά είναι πολλά σε όλη αυτή την ιστορία και μερικά από αυτά είναι;
α) Πότε ακριβώς συνέβη η αρχική ζημιά φέτος η ίσως είχε ξεκινήσει από πέρυσι και απεκρύβη επιμελώς;;;
β) Εφόσον το πρόβλημα συνέβη στις 19 Ιουνίου γιατί δεν πληροφορήθηκε αρμόδια ο κόσμος έτσι ώστε να προβεί σε διαφορετικές ενέργειες προκειμένου να μην απολέσει τόσο χρόνο και να φτάσει στις αρχές Ιουλίου όντας εντελώς ξεκρέμαστος και έχοντας ήδη απολέσει μεγάλο τμήμα των κρατήσεων και των επισκεπτών του;;;
γ) Εφόσον διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μόνιμη βλάβη του στροφαλοφόρου (crankshaft) γιατί δεν αναζητήθηκε η δυνατότητα αντικατάστασης του στροφαλοφόρου (που θα έλυνε οριστικά το θέμα της συγκεκριμένης μηχανής). {σ.σ. σε πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο ευρέθησαν τουλάχιστον 10 πηγές με ετοιμοπαράδοτους στροφαλοφόρους για Werkspoor Stork 8TM410 με τιμή 150.000~175.000, - βέβαια χωρίς να γνωρίζουμε το serial No. της μηχανής που θα μας έδινε την πραγματική τιμή και δυνατότητα παραλαβής)

Σε όλα τα ανωτέρω διατηρούμε την επιφύλαξη έως ότου εκδοθεί το επίσημο δελτίο τύπου της Λ.Α.Ν.Ε. το οποίο ελπίζουμε θα μας πληροφορεί επίσημα για την αδυναμία περαιτέρω εκτέλεσης δρομολογίων του πλοίου για αυτό το καλοκαίρι.

Τα ψέματα τελειώσανε…»

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΛΑΝΕ εξέδωσε χθες Δευτέρα 3 Ιουλίου δελτίο τύπου με το οποίο ενημερώνει ότι «το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, παραμένει στην περιοχή του λιμένα Πειραιά σε κατάσταση απαγόρευσης απόπλου λόγω μη αποκατάστασης τεχνικής βλάβης.
Ως εκ τούτου τα δρομολόγια του πλοίου από 03/07/2017 έως 07/07/2017 πρωί θα παραμείνουν ανεκτέλεστα».