ΛΑΚΩΝΙΑ. Η προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας καλεί τα μέλη του στην πρώτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 19.00. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στοχώρο του ΚΑΠΗ Σπάρτης, στην οδό Γκορτσολόγου 119.

Στη Συνέλευση θα βρεθεί ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συντ/χων ΙΚΑ Π. Σοφός με τον οποίο οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να συζητήσουν για τα προβλήματά τους, τις νέες περικοπές συντάξεων και άλλα επίκαιρα ζητήματα.

Το μήνυμα – πρόσκληση του Σωματείου έχει ως εξής:
«Συνάδελφοι Συνταξιούχοι της Λακωνίας η προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου Συντ/χων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας σας απευθύνει θερμό – αγωνιστικό χαιρετισμό.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι εγκρίθηκε το καταστατικό μας από το Πρωτοδικείο της Σπάρτης για την δημιουργία του Σωματείου μας.
Συνάδελφοι θέλουμε να τονίσουμε ότι βρισκόμαστε στον 8ο χρόνο εφαρμογής αντιλαϊκών μνημονίων που έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των εργαζομένων και του λαού. Ιδιαίτερα για τους συνταξιούχους, μας οδηγούν στην εξαθλίωση έχουν ψηφίσει 23 νόμους που πετσοκόβουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, το θερινό επίδομα, το ΕΚΑΣ κλπ.
Ετοιμάζουν νέο κόψιμο από την 1/1/2019 και ότι έχει απομείνει το απομυζά η φορολογία τόσο η άμεση αφού μειώθηκε το αφορολόγητο και αυξήθηκαν οι έμμεσοι φόροι στο 24%.
Ανάλογη επίθεση δεχόμαστε και στην υγεία, πρόνοια αφού καταργήθηκαν αρκετές από τις παροχές που είχαμε κατακτήσει.
Είναι κατανοητό ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, μονόδρομος είναι η σύγκρουση με αυτή τη πολιτική οργάνωση και αγώνα σε συμπόρευση με το ταξικό – εργατικό κίνημα να αντιδράσουμε, να απαιτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Να βροντοφωνάξουμε φέρτε πίσω τα κλεμμένα με αίμα και ιδρώτα είναι πληρωμένα.
Ήδη έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο οργανωμένο κίνημα από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, Δημοσίου, ΝΑΤ, Εμπόρων, Δικηγόρων κλπ.
Με Σωματεία σε όλους τους Νόμους της Χώρας που πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, με πορείες μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι καιρός και οι συνταξιούχοι της Λακωνίας να συμπαραταχτούν με τους υπόλοιπους συνταξιούχους της Χώρας εμείς δεν αποτελούμε εξαίρεση είμαστε και εμείς θύματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Γι’ αυτό το λόγω πήραμε πρωτοβουλία αρκετοί συνταξιούχοι του ΙΚΑ να ιδρύσουμε Σωματείο Συνταξιούχων Λακωνίας ΙΚΑ – ΕΦΚΑ που θα παλέψει μαζί με όλους τους συνταξιούχους της Χώρας για να σταματήσει η βαρβαρότητα, να απαιτήσουμε να καταργηθούν οι νόμοι που μας κόβουν τις συντάξεις και τα άλλα δικαιώματα να απαιτήσουμε : Δωρεάν Υγεία για όλους με εξοπλισμό και πρόσληψη προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία. Να παλέψουμε για προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους της Λακωνίας.

Η προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου σας καλεί στην πρώτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 11/10/2017 και ώρα 7μ.μ. στο ΚΑΠΗ του Δήμου Σπάρτης Γκορτσολόγου 119 μπορούν να πάρουν μέρος και όσοι δεν είναι μέλη, θα γίνουν μέλη στην Γ.Σ.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι :
1) Ενημέρωση για την ίδρυση του Σωματείου.
2) Ενημέρωση για τα προβλήματα και τις νέες περικοπές των συντάξεων από τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Συντ/χων ΙΚΑ σ. Π. Σοφό.
3) Αίτηση εγγραφής στην Ομοσπονδία συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι Λακωνίας γραφτείτε στο Σωματείο Συνταξιούχων.
Όλοι μαζί να βάλουμε φρένο στις βάρβαρες πολιτικές που πετσοκόβουν τις συντάξεις και τα δικαιώματα μας».