ΣΠΑΡΤΗ. Όπως είχαν ανακοινώσει τα ΜΜΕ της Λακωνίας είχε προγραμματιστεί επιστημονική ημερίδα με θέμα «ναρκωτικά και αναβολικά» να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μμ στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη. Κεντρικοί ομιλητές θα ήταν οι Ιωάννης Ραχωβίτσας, Αντιστράτηγος Ε.Α. και πρώην Υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, Ζαχαρίας Αγρανιώτης, διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, Απόστολος Δεληγιάννης, τμηματάρχης Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και Αντώνης Τραυλός, Καθηγητής και πρόεδρος Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η ημερίδα θα ανέπτυσσε δύο εξαιρετικά σοβαρά θέματα που απασχολούν ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Η μάστιγα των ναρκωτικών, αλλά και ο επίπλαστος κόσμος των αναβολικών εξακολουθούν να απειλούν την υγεία και να «θερίζουν» ανθρώπινες ζωές νέων – κυρίως - ανθρώπων, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αγνοούν τις επικίνδυνες παρενέργειες της χρήσης παράνομων ουσιών.

Συνδιοργανωτές της Ημερίδας ήταν ο Δήμος Σπάρτης, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και ΜΜΕ.
Ωστόσο η εκδήλωση αναβλήθηκε, επειδή, όπως είπαν αρχικά εκπρόσωποι των διοργανωτών, συνέπεσε με πολλές άλλες εκδηλώσεις την ίδια ημέρα και ώρα.

Όμως αναρτήσεις στο διαδίκτυο δείχνουν ότι η αναβολή οφείλεται στην «απειλή» από ομάδα που συντονιζόταν για να παρέμβει στην εκδήλωση.

Ένας εκ των διοργανωτών ανάρτησε στο διαδίκτυο το εξής κείμενο:
"Kάποιοι (αντιεξουσιαστές) στόχευσαν την εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη Σπάρτη.
Ευτυχώς μας ενημέρωσε έγκαιρα η ΕΛ.ΑΣ και αναβάλλαμε την εκδήλωση για μεταγενέστερη ημερομηνία, μιας και θα παρευρίσκονταν 250 νεαροί αθλητές και αθλήτριες.
Ευχαριστώ το τμήμα ασφαλείας Σπάρτης και τον διοικητή του για την έγκαιρη ενημέρωση.
Ως για τις ανώνυμες απειλές κατά ραδιοφωνικού σταθμού με απόκρυψη τηλεφωνικών αριθμών, θεωρώ οποιοδήποτε σχόλιο περιττό…
Εμείς συνεχίζουμε!!!"

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: Η εκδήλωση αναβλήθηκε επειδή υπήρξε φόβος για επεισόδια από ομάδα αντιεξουσιαστών παρόλο που την εκδήλωση διοργάνωναν φορείς όπως ο Δήμος Σπάρτης και η Αστυνομία;
Και το ερώτημα που προκύπτει επίσης: Όταν, τελικά, θα γίνει η εκδήλωση, θα υπάρχουν ΜΑΤ και μέτρα;
Μήπως η άτακτη φυγή δεν είναι ελιγμός αλλά απόλυτη παραδοχή ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο στοιχειώδες δικαίωμα των πολιτών (όποιοι και αν είναι αυτοί) για ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών;