ΣΠΑΡΤΗ. To Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας με αφορμή και τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς επισημαίνει στα μέλη τους ότι «σε λίγο έρχεται νέος σφαγιασμός και καταστρεπτικές περικοπές από τον νόμο 4387/16 της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα κάνουν τις συντάξεις προνοιακά βοηθήματα. Η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστές της προσπαθούν να μας βάλουν να σκεφτόμαστε τα ψίχουλα αφού ετοιμάζονται να μας φάνε ξανά το καρβέλι.
Η χρονιά που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη. Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε την εφαρμογή του νέου σφαγιασμού».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Εντείνουμε τους αγώνες μας.
• Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στον επανυπολογισμό των συντάξεών μας και τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς, οικογενειακών επιδομάτων, φορολογίας.
• Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί και την κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων.
• Απαιτούμε την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.
• Μπορούμε να τους σταματήσουμε, νικώντας το φόβο, την αδιαφορία, τις αυταπάτες, παίρνοντας καθολικά μέρος και δυναμώνοντας τους αγώνες μας.
• Μπορούμε να νικήσουμε


Συμμετέχουμε όλοι, στις πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στη Σπάρτη που οργανώνει οι ταξικά προσανατολισμένες συνδικαλιστικές εργατικές οργανώσεις που στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα μας (ΠΑΜΕ) στην πλατεία της Σπάρτης την Τρίτη 1η Μάη, 10 ΠΜ.

Μαζί με τους συμμάχους μας στους αγώνες, τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική που χτυπάει αλύπητα το φτωχό λαό για να εξασφαλίζει μεγάλα κέρδη σε μια χούφτα μονοπώλια, ντόπια και ξένα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζει τα αντιλαϊκά μέτρα μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το μεγάλο κεφάλαιο, σε συμφωνία και με τα άλλα κόμματα, που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.
Αυτά τα νέα μέτρα μας πλήττουν άμεσα τους συνταξιούχους μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες και όλο το φτωχό λαό. Οι περικοπές στις συντάξεις από το 2019, το πετσόκομμα του αφορολόγητου κα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τη ζωή μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο να επιλέξει την 1η Μάη για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς! Είναι καθήκον απέναντι στην ιστορία μας , στον λαό, και οι συνταξιούχοι απόμαχοι της εργατιάς να μπουν μπροστά και να κάνουν πράξη το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.


Είναι σοβαρές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που μας βάζει στο μάτι του κυκλώνα, καθώς η χώρα μας συμμετέχει ενεργά. Οι βάσεις που υπάρχουν αποτελούν ορμητήριο για τις επιθέσεις στην περιοχή, το Αιγαίο έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα, η Τουρκία μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο με την ανοχή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν σβήσει τα σύνορα και ανοίγουν το δρόμο για επικίνδυνες εξελίξεις. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τόσο στην περίοδο πολεμικών συγκρούσεων όσο και στην περίοδο ειρήνης, αφού τσακίζει το λαό, φορτώνει νέα βάρη στο δοκιμαζόμενο λαό. Οι γέροντες και γερόντισσες ξέρουν τι σημαίνει πόλεμος. Κανένα παιδί μας ή εγγόνι μας να μην γίνει θυσία για τα κέρδη των λίγων!

Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για τις εξελίξεις στην περιοχή που οξύνει τον κίνδυνο άμεσης εμπλοκής της χώρας μας. Θα φέρει νέο κύμα προσφύγων που οφείλεται στις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς.

Βροντοφωνάζουμε και στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς:
• Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις - καμία διευκόλυνση από τις ΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία που είναι στην χώρα μας. Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις του θαΝΑΤΟυ.
• Να επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
• Αλληλεγγύη και φιλία με τους λαούς της περιοχής».

Δύναμη και προοπτική στην πάλη μας δίνει η κοινή μας δράση με τους εργατοϋπάλληλους με τους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ανοίγει το δρόμο για ανατροπή της πολιτικής και της ανάπτυξης που μόνο δίκαη δεν είναι

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Πιο μαζικά, πιο δυναμικά στο δρόμο της αντεπίθεσης!
Όλοι στις αγωνιστικές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά.

Καλούμε τους συνταξιούχους της Λακωνίας να συμμετάσχουν ενεργά.
Γραφτείτε στο σωματείο μας. (σύντομα στο δικό μας γραφείο)»