Γράφει ο Γιάννης Μητράκος

ΣΠΑΡΤΗ. Ο Γορτυνιακός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Σπάρτης «Ο Άγιος Ευθύμιος ο Νέος», ο εκ Δημητσάνης, ενημερώνει τα Μέλη του, τους Φίλους των Γορτυνίων και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας ότι την Κυριακή, 6 Μαΐου 2018, θα εορτάσει τη μνήμη του προστάτη του Αγίου Ευθυμίου του Νεομάρτυρα στην Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα Σπάρτης, όπου υπάρχει αφιερωμένη φορητή εικόνα του.

Θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, στην οποία θα χοροστατήσει, εκτός απροόπτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, Επίτιμο Μέλος του Γορτυνιακού Συνδέσμου και θα ομιλήσει σχετικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ιωάννης Πετρόπουλος.

Μετά την απόλυση ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος θα προσφέρει στο εκκλησίασμα, ως κέρασμα, τον παραδοσιακό γορτυνιακό κουραμπιέ. Καλούνται να παραστούν όλοι μετά των οικείων τους, ώστε να τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του προστάτη Αγίου των Γορτυνίων της Σπάρτης και τον ιστορικό Σύνδεσμο, που πλησιάζει στη συμπλήρωση της εκατονταετίας από την ίδρυσή του το έτος 1920.